Kratak vodič za prikrivanje nesavršenosti na licu

Umor, stres, premalo sna, hormonske promene… sve su to stvari koje se lako mogu primetiti na licu. I pored najbolje nege, ponekad ih nije moguće izbeći. Sve što nam preostaje u tom slučaju, jeste da nesavršenosti na licu sakrijemo.

Prikrivanje nesavršenosti na licu
Foto: Freepik

 

Evo kako to možemo postići u nekoliko koraka.

 

Prajmer – prvi korak u prikrivanju nesavršenosti na licu

Dobar prajmer predstavlja samu osnovu šminkanja, pa ćemo vas upoznati sa nekim od proizvoda iz NYX Professional Makeup linije. Osim što zaglađuju kožu i omogućavaju dužu postojanost pudera, prajmeri prekrivaju crvenilo, hiperpigmentacije, tamne podočnjake i proširene pore na licu, ujednačavajući ten.

Prajmer pogodan za sve tipove kože, koji učestalim korišćenjem može izazvati pozitivne promene na vašem licu je Honey Dew Me Up. Reč je o serumskom prajmeru na vodenoj bazi. Glavni sastojci ovog proizvoda su med – prirodni antiseptik koji doprinosi smanjenju upale i crvenila lica, kolagen – koji će dati vašoj koži elastičnost, i čestice zlata – koje pomažu koži da primi hranljive materije, istovremeno joj dajući blistavost. Upotrebom ovog prajmera možete biti sigurni da će vaše lice biti tretirano sa pažnjom kakvu zaslužuje.

U slučaju da su pore glavna prepreka lepom izgledu vašeg lica, onda se možete opredeliti za NYX Professional Makeup pore filler. Ovaj silikonski prajmer na vodenoj bazi prepručuje se za masno i za lice sa proširenim porama. Toniran je, a uz to i obogaćen vitaminom E. On ima izraženu moć popunjavanja pora i intenzivan mat efekat.

Studio Perfect silikonski prajmeri na vodenoj bazi nude različite mogućnosti, shodno potrebama vašeg lica. Tako je Studio Perfect Clear preporučljiv za normalnu, suvu i stariju kožu, zbog čega se smatra univerzalnim prajmerom. Osim što zaglađuje lice i vezuje puder, njegova osnovna uloga je popunjavanje sitnih bora i krupnih pora. Studio Perfect Green prajmer je pravo rešenje za neutralisanje crvenila na koži, a važno je napomenuti i to da se on ne koristi za korigovanje bubuljica. Svežinu vašem umornom tenu možete vratiti uz pomoć Studio Perfect Lavender prajmera.

 

NYX Professional Makeup korektori – verni čuvari tajne sitnih nesavršenosti na licu

Drugi ključan korak u pripremi lica za šminkanje, odnosno u pokrivanju onoga što ne želite da se vidi, jeste odabir pravog korektora. On se vrši u zavisnosti od onoga što želite da postignete. NYX Professional Makeup nudi nekoliko vrsta ovog dragocenog rešenja za besprekoran ten.

Tako se možete opredeliti za tečne korektore bez parabena, koji spadaju u najprodavanije korektore iz NYX Professional Makeup linije. U njih spada i HD tečni korektor. Koristite ga kad znate da će se vaše lice naći pod svetlima refektora: pri snimanju kamerom ili foto-aparatom. Ovi korektori se brzo upijaju, a još jedna od njihovih karakteristika je što nemaju parabene i talk. HD korektori su pravi izbor onda kada vam je potrebno skrivanje bubuljica, prekrivanje fleka, prosvetljivanje dela ispod obrva ili prekrivanje podočnjaka.

 

Ukoliko tražite intenzivnu pokrovnu moć, možete se opredeliti za kremaste korektore. Oni mogu imati različite namene: od konturisanja, što se postiže sa svetlijom nijansom, preko prikrivanja podočnjaka (žutim ili onima u boji kože), pa sve do prikrivanja bubuljica ili fleka (zeleni i ljubičasti). Naše iskustvo kazuje da upravo ovim korektorima dame, ali i makeup artisti, poklanjaju najviše poverenja. Kada se uzme u obzir lakoća njihovog nanošenja, činjenica da se ne zadržavaju u sitnim borama ispod očiju, te da su obogaćeni kokosovim uljem koje prirodno hidrira ovaj veoma osetljiv deo lica, onda to uopšte nije iznenađujuće. U tom kontekstu, važno je spomenuti i kremasti Dark Circle Concealer, koji imaju narandžasti pigment i izuzetno laganu teksturu za neutralisanje tamnih kolutova ispod očiju. Osim kokosovog ulja, obogaćeni su i kineskom glinom.

Sada, nakon prajmera i korektora, koža je spremna za sledeći korak – nanošenje pudera. Ovom temom ćemo se baviti u nekom od narednih tekstova.

 

Kako izgleda vaša rutina skrivanja podočnjaka i sitnih nesavršenosti na licu? Da li koristite neke od ovih proizvoda? Podelite sa nama svoja iskustva i utiske!

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)