Koji su najbolji nokti za leto 2024

Leto, sezona godišnjih odmora, najdužeg raspusta za školarce… Idealni uslovi da posebnu pažnju posvetimo našim noktima i da se poigramo bojama. Hit nokti za leto su svakako nokti veselih i vedrih boja. Vreme je za opuštanje i uživanje! 

Najlepši letnji nokti
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Nokti za leto

Dužina

Leti su dopuštene gotovo sve dužine. Naročito devojkama koje idu u školu, jer raspust je vreme kada mogu da imaju duge nokte. Ipak, ovog leta nokti ekstremne dužine nisu toliko popularni. U modi su, pre svega, „nosive dužine”, što je dobra vest za sve ljubitelje kratkih noktiju. Osim što uz pravilno urađen manikir kratki nokti izgledaju veoma lepo i uredno, oni su i praktični, zar ne? Uz ovih devet saveta stručnjaka ćete lako imati lepe i negovane nokte tokom cele godine.  

Najlepši nokti za leto
Foto: Instagram @betina_goldstein

 

Oblik koji je popularan za leto

Sa oblicima je slična situacija kao i sa dužinama noktiju; svi su poželjni. Polako se na sam vrh popularnosti na svetskom nivou vraćaju prirodnije forme: ovalni i četvrtasti nokti. Bez obzira na trendove, forme koje se mogu dobiti samo izlivanjem noktiju i dalje su aktuelne. To praktično znači da nećete pogrešiti koji god oblik da odaberete. Evo i nekoliko naših predloga. 

Špicasti nokti za leto su omiljena forma za devojke koje žele da budu primećene u svakom trenutku. Ovakav oblik zahteva i veću dužinu nokta, tako da su praktični samo za godišnji odmor i period kada „ne radimo ništa”. Zato su idealni za leto i more.

Nokti - moderan oblik i boja
Foto: Alexandar Cosmetics

  

Balerina nokti, te bademasti i sve njegove verzije (gotski badem, ruski badem…) su i dalje veoma popularni. Obožavaju ih žene svih starosnih doba. Ako želite da napravite malu promenu i ovog leta budete drugačija od većine, predlažemo da isprobate lipstick formu.   

Kreativne ideje za manikir
Foto: Instagram @nail_unistella

   

Boje za leto

Ove godine naročito su popularne nude boje, gotovo svih nijansi. Takođe, veoma su atraktivni žuti, zeleni i plavi nokti.     

Must have boje za ovo leto

Nokti za leto
Foto: Instagram @lovenailsbg; @bluemondaynails; @studio_galaxy_nails; @jovana____jo

 

Ombre nokti

Kada pomislimo na leto uvek nam prvo na pamet padnu visoke temperature i toplo vreme. Zato i boje koje nosimo bi trebalo da budu tople, vedre i vesele. Predlažemo da ovog leta izaberete najbolju kombinaciju lakova i usavršite ombre tehniku. Naš savet je da nokti budu u vrelim bojama leta: žuta, narandžasta, ružičasta… Kombinacija ove tri boje u ombre tehnici, najbolje će dočarati zalazak sunca. 

Najbolji nokti za leto
Foto: Veguci

 

Na sličan način se možete poigrati i nijansama plave, tirkizne i bele boje koje asociraju na vodu i morske talase. Plava, takođe, podseća i na vedro nebo, bez oblaka. Zato je odličan izbor za leto i apsolutni je hit ove godine.

 

Dugine boje

Ukoliko ne možete da se odlučite samo za jednu boju za nokte, izaberite sve. Neka svaki nokat bude drugačiji. Nakon letnjeg pljuska na nebu se pojavi duga. Zašto je ne bismo imali i na noktima?!

Nokti duginih boja
Foto: Instagram @dannyi88_nails_makeup

 

Šareni nokti su uvek dobar izbor za leto. Nama su se posebno svideli u ovoj gel nail art tehnici:

Kreativan manikir
Foto: Instagram @dorotejanailstudio

 

Crveni nokti za leto

Crvena boja nije naš prvi izbor za leto, zato što je nosimo tokom cele godine. Međutim, za ljubitelje klasike, kao što su francuski manikir i crveni nokti, dobra vest je da su oni uvek u modi. Takođe, u odbranu crvene boje treba uvek istaći činjenicu da je veoma elegantna i lako se kombinuje sa svim odevnim komadima.  

Elegantni nokti
Foto: Freepik

 

Letnji motivi na noktima

Ove godine nisu popularne samo određene boje, već i ukrasi za nokte. Različite šare, dezeni i motivi su i te kako poželjni za letnji manikir. Bez obzira da li ćete ukrasiti sve nokte ili samo jedan prst. Efekat će biti izuzetno uspešan na svim dužinama i oblicima nokta, kao i sa svim bojama. Zato predlažemo da isprobate različite pečate, dizajnirane nalepnicama i druge ukrase za nokte.  

Nokti nežne boje
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Morski detalji koji donose miris i šum mora

Plavo-bele kombinacije uvek asociraju na more. Tzv. mornarske pruge posebno će doći do izražaja ukoliko ih ukrasite cirkonim ili kristalima. Na isti način nalakirajte i nokte na nogama, pa odvažno zakoračajte peščanom plažom.  

Pedikir
Foto: Instagram @nailswithning

 

Veoma unikatne nokte, koji podsećaju na morske talase, imaćete ukoliko se prepustite čarima nail arta. Za potpuni efekat dovoljno je da ukrasite samo jedan nokat detaljima poput sidra, školjke, bisera…  

Tipse za nadogradnju
Foto: Instagram @krsticmilankrstic

 

Nokti za leto sa palmom

Palme su jedan od prepoznatljivih simbola morskih destinacija. Viđamo ih na skoro svim razglednicama i magnetima sa letovanja. Zašto ih onda ne bismo nosili i na noktima? Naš predlog je da izaberete omiljenu boju i manikir tehniku, te da na jednom noktu nacrtate palme.

Plavi nokti
Foto: Instagram @dannyi88_nails_makeup

 

Voćni nokti za osveženje u vrelim letnjim danima

Svi volimo lubenice, jer su savršeno letnje osveženje. Uz malo veštine u nail art tehnici imaćete ih i na noktima i izgledaće prelepo.

Nokti za leto
Foto: Instagram @dorotejanailstudio

 

Motivi sa tropskim voćem lepo će stajati i na kratkim noktima. Iscrtan ananas u kombinaciji sa belim i žutim lakom, na urednim i lepo negovanim noktima i rukama, podseća na egzotične predele. Ovakvi nokti ujedno pozivaju na voćni desert i laganu i zdravu letnju ishranu. 

Nokti sa voćnim motivima
Foto: Instagram @noktarica.studio

 

Citrusi i želatinasti nokti

Citrusi poput limuna, pomorandže i limete su pravo osvežavajuće južno voće. Vreme je za limunadu, ali ne samo u čaši, već i na noktima. Posebno nam se svideo nail art sa želatinastim izgledom. Ovakav efekat postiže se pomoću posebnih gelova za nokte. Prelepo, jedinstveno i idealno za letnje mesece.

Žuti nokti
Foto: Instagram @jessicawashick

 

Kokteli na plaži i noktima

Ukoliko volite da pijuckate koktele na plaži, možda ćete poželeti i da ih ponesete na noktima. Za potpuno dočaravanje koktela, iskoristite citrusni ukras za nail art i dodajte kolutić limete u čašu svog omiljenog koktela.  

Uredan i lep manikir: najlepši nokti za leto
Foto: Instagram @candy_shop_nail_art

 

Motivi sa životinjama

Čak i ako ove godine ne idete na more, ovi motivi na noktima prizvaće penušave talase, makar u mislima. Možete ih vrlo lako iscrtati i u klasičnoj tehnici lakiranja. Potrebno je samo malo veštine i kreativnosti. Delfini, flamingosi, kornjače, morske zvezde… – svi pozivaju na plivanje (i ronjenje).

Prirodni nokti za leto
Foto: Instagram @noktarica.studio

 

Geometrijski oblici na noktima

Različiti geometrijski oblici iz svezaka iz matematike, preselili su se na naše nokte. Linije, krugovi, kvadrati, trouglovi i ostali oblici su popularni i ove godine. Pravo je vreme da se prisetimo časova geometrije (čak i ako ih nismo voleli). Naravno, ostajemo u okviru granica manikira.

Geometrijski oblici - najlepši nokti za leto
Foto: Instagram @sbeautique

 

Ako volite klasične lakove za nokte, predlažemo da isprobate šablone za pečate sa geometrijskim šarama. Vrlo lako se upotrebljavaju i mogu se koristiti više puta za kreiranje unikatnog izgleda. Eto razloga da ih isprobaš ovog leta i savladaš tehniku pečatiranja. Pogledaj video vodič koji će ti pomoći da naučiš kako se koriste pečati za nokte. Jednom kada savladaš ovu tehniku, moći ćeš svakog dana da imaš kreativne šare na svojim noktima.

Naš predlog za savršene geometrijske oblike: šablon za pečate iz kolekcije MOYOU Artist.

Šablon za nokte
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Na kraju, ne zaboravite da sve kombinacije možete da imate sa mat ili sjajnom završnicom. Mat završni efekat je izuzetno popularan poslednjih nekoliko sezona, a uz visok završni sjaj vaši nokti će zasvetlucati na suncu. Izbor je na vama.

  

Da li vam se dopadaju naši predlozi? Pišite nam koji su vaši omiljeni letnji nokti.

Ne zaboravite, uredni i negovani nokti su uvek u trendu. Samo takvi će biti najlepši nokti za leto

  • Ostavite komentar
  • |
  • 2 komentar(a)

Komentari

  • Noktarica
    12.08.2019. 07:52

    Predivan i super koristan tekst. Hvala Vam što ste i moje nokte uvrstili u neke od kategorija. Radujem se što ću tekst podeliti na svom Instagram profilu @noktarica.rs 🙂

  • Alexandar Cosmetics
    13.08.2019. 08:30

    Draga Ivana,
    Hvala Vama na poverenju i komentaru.
    Biće nam drago da naš tekst podelite na Instagram profilu @noktarica.rs. Želimo Vam prijatan dan! 🙂

    Za dodatna pitanja, stojimo Vam na raspolaganju.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | https://www.alexandar-cosmetics.com