Kako staviti ajlajner bez greške

Jedan od onih proizvoda bez kojeg ne može nijedna devojka koja voli da se šminka, definitivno je ajlajner. Svakom licu daje lepši izgled, naglašava oči i čini ih krupnijim. Uz ovaj makeup proizvod lako možete „korigovati” oblik oka, ako znate male trikove i kako naneti ajlajner prema obliku očiju.

Ukoliko niste vešti u iscrtavanju precizne linije oka, tu smo da vam pomognemo. Pitali smo profesionalne šminkere koje tehnike oni koriste, konsultovali trendseterke i izdvojili najvažnije smernice. Pogledajte ih u nastavku.

Ajlajner
Foto: Freepik

 

Ajlajneri su godinama unazad na vrhu liste najprodavanije šminke, a u poslednje vreme su doživeli novi talas popularnosti. Ovome je svakako doprinelo obavezno nošenje zaštitnih maski na licu, zbog kojih su oči u centru pažnje. Pored klasičnog crnog ajlajnera, sve više se koriste ajlajneri i olovke za oči u vedrim i intenzivnim bojama. Osim veselih boja, ovog leta su veoma popularni i ajlajneri sa šljokicama i gliterima.

Koju god boju da izaberete nećete pogrešiti, važno je samo da ajlajner izgleda uredno na kapcima. Bez obzira na nijansu, postupak nanošenja je više-manje isti. Međutim, na preciznost nanošenja, u određenoj meri, može uticati vrsta ajlajnera. Za početak, pogledajte glavne prednosti i mane različitih ajlajnera.

 

Kako izabrati ajlajner

Pre nego što odgovorimo na pitanje „kako se stavlja ajlajner” važno je istaći razlike i glavne prednosti i mane različitih vrsta ovih proizvoda. Postoje:

  1. Ajlajneri u obliku olovke ili markera;
  2. Tečni ajlajneri u bočici i
  3. Ajlajneri u formi kreme ili gela.

 

Ajlajner olovka za bolju kontrola poteza

Olovke za oči su jedan od najpopularnijih proizvoda za iscrtavanje linija na kapcima, a ajlajner olovke su zapravo njihova unapređena formula. Obično su malo intenzivnije i pigmentisanije od klasičnih krejona. Za razliku od njih, ove proizvode nije potrebno zaoštriti pre upotrebe. Uglavnom imaju tanak vrh olovke, odnosno markera, što omogućava precizno iscrtavanje linija.

Ovi ajlajneri se lako koriste, jer smo od malih nogu naučeni da crtamo i pišemo pomoću olovke, pa ih toplo preporučujemo svim početnicima. Nakon što izvežbate iscrtavanje linije oka olovkom, lakše ćete moći da pređete na druge vrste ajlajnera.

Naša preporuka: Ajlajner marker Makeup Revolution Renaissance Flick u plavoj boji ima fleksibilan aplikator sa veoma tankim vrhom, koji omogućava precizno nanošenje linija željenih debljina. Zahvaljujući malim dimenzijama lako staje u svaku tašnicu, pa je pogodan za nošenje prilikom svakog izlaska iz kuće. Tako ćete na svakom mestu i u svakom trenutku moći da popravite ili podebljate liniju.

Ajlajner u boji
Foto: Freepik

 

Najbolji tečni ajlajner

Za razliku od prethodno opisanog, tečni ajlajner zahteva veću preciznost, mirnu ruku i određeni nivo veštine u iscrtavanju linija na kapcima. Ovi proizvodi su dostupni u bočici sa zatvaračem koji zapravo predstavlja aplikator u obliku četkice sa dugom drškom. Boje tečnih ajlajnera su veoma intenzivne i pigmentovane i duže traju, ali se i lakše razmazuju i potrebno je sačekati da se dobro osuše. Ukoliko niste umetnički nastrojeni, da biste izvukli precizne linije četkicom potrebno je mnogo vežbe i truda, ali se rezultat itekako isplati.

 

Gel ajlajner – izbor profesionalaca

Gel ajlajneri zahtevaju veliku preciznost i veštinu u potezima, ali su zato veoma efektni i postojani. Oni su ujedno i najčešći izbor profesionalnih šminkera. Nanose se pomoću tanke, kose četkice. Sam postupak je malo teži nego kod tečnih ajlajnera, jer je pored preciznosti u potezima, potrebno i odrediti optimalnu količinu proizvoda. Gel ajlajneri su kremaste strukture, koja ostavlja nežne tragove na koži, bez iritacija, što je jedna od glavnih prednosti ovog proizvoda.

Ajlajner za oči
Foto: Freepik

 

Pišite nam kako vi nanosite ajlajner i na koji način naglašavate svoje oči. Imate li omiljene boje kojima rado iscrtavate linije na kapcima?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)