Anticelulit gel – upotreba i benefiti

Anticelulit kreme i gelovi su postali neizostavni proizvodi u borbi protiv celulita. Oni pokreću proces razgradnje masnih naslaga u potkožnim slojevima, ubrzavaju cirkulaciju, podstiču limfnu drenažu i čine da koža bude zategnutija.

Ukoliko želite da pre letnjeg godišnjeg odmora rešite problem sa celulitom, tu smo da vam pomognemo našim preporukama proizvoda, koje smo pažljivo odabrali. Anticelulit kreme i gelovi su sastavni deo kozmetike za negu kože lica i tela i trebalo bi ih koristiti odmah nakon što se primete prvi znaci pojave celulita.

Recite zbogom celulitu
Foto: Pexels

 

Celulit se javlja u obliku rupica, oteklina i izbočina na koži, zbog čega je i dobio naziv „pomorandžina kora“. Ovo nije zdravstveni, već estetski problem. Ipak, svi se trudimo da ga uklonimo i sa njim se ne susreću samo dame sa oblinama. Naprotiv, celulit imaju i mnoge mršavice, ali i muškarci.

„Pomorandžina kora“ najmanje je poželjna na plaži, kada želimo da predstavimo svoje telo u najboljem izdanju. Tada, estetika postaje problem broj jedan. Međutim, ukoliko na vreme počnete sa anticelulit i masažnim tretmanima, moći ćete sa osmehom i samopouzdanjem da odete na vašu omiljenu morsku destinaciju.

 

Zašto nastaje celulit

Celulit je potkožna masnoća, ali i nagomilani toksini u tkivu. Najčešće je prisutan na butinama, zadnjici, stomaku, kolenima, a može se pojaviti i na rukama i listovima.

Celulit se stvara u vezivnom tkivu i usporava eliminisanje štetnih materija u područjima sklonim nastanku ovog problema. Osim masnoća, u tkivu se nagomilavaju voda i toksini. Dolazi do povećavanja vezivnog tkiva, a samim tim i do nastanka celulita, odnosno „džepova“ u tkivu.

Kada uzmemo u obzir činjenicu da skoro svaka žena u nekoj meri ima celulit, a i veliki broj muškaraca, dolazimo do zaključka da je ovo normalno stanje kože. Organizam mora da sadrži i masnoće. Uloga masti u organizmu je termoregulacija, zaštita od povreda, oblikovanje tela, ali pre svega izvor energije. Uprkos tome, celulit je u potpunosti nepoželjan.

 

Glavni uzroci nastanka celulita su nedovoljno uzimanje vode, dugo sedenje u toku dana, manjak fizičke aktivnosti, umor, stres, nepravilna ishrana, slaba cirkulacija, genetika i konzumiranje alkohola i cigareta.

Celulit na butinama
Foto: Freepik

 

Štetne materije sporije odlaze iz organizma, gomilaju se u njemu, čine da se vezivno tkivo stvrdne i dođe do nastanka celulita. Razlikujemo meki i tvrdi celulit, odnosno, površinski i dubinski. Takođe, postoje početni nivo, normalni i uznapredovali stadijumi celulita. Cilj je da uklonimo celulit koliko god je moguće, a mi ćemo vam savetima i preparatima pomoći u toj nameri.

 

Zašto su dobre kreme i gelovi protiv celulita

Pre svega, anticelulit kreme i gelovi pospešuju cirkulaciju kože i izbacuju toksine i štetne materije iz organizma. Ove preparate je najbolje umasirati kružnim pokretima na delove kože zahvaćene celulitom, što nakon izvesnog vremena dovodi do smanjenja neravnina na površini.

Možete se masirati sami kod kuće, uz nanošenje gela jednom ili dva puta dnevno. Ukoliko je celulit u uznapredovalom stadijumu, poželjno je i da posetite masera. Takođe, preporuka je da uvedete i zdrave životne odluke, kao što su izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Taj recept garantuje smanjenje celulita skoro do njegovog potpunog eliminisanja.

Masaža najbolje utiče na raspodelu masti ispod kože. S druge strane, anticelulit kreme i gelovi imaju samo benefite i ne mogu vam naškoditi ni na koji način. Osim što uklanjaju celulit, zbog specijalnih sastojaka, one zatežu kožu i čine da bude mekša i blistavija.

Anticelulit gel
Foto: Pexels

 

Anticelulit tretmani ne uklanjaju celulit, već podstiču eliminaciju problema koji ga je stvorio – slaba cirkulacija. Upotrebom gelova, ona se poboljšava, podstiče se razgradnja masti, eliminiše višak vode u organizmu, i popravlja se tonus kože. Rezultat je koža koja izgleda zategnutije i čvršće.

Usporena cirkulacija pogađa sve, naročito posle zimskih meseci, kada smo se manje kretali, te se organizam umirio. Kao što se budi priroda, potrebno je da se pokrene i naš organizam. Na ovaj način podstiče se limfna drenaža i izbacuju toksini iz organizma.

 

Tople i hladne anticelulit kreme

Anticelulit kreme sa efektom zagrevanja obično sadrže kofein, koji ubrzava cirkulaciju. Tu su i alge koje sadrže jod, te ubrzavaju razgradnju masti i nadoknađuju minerale u koži, glinu, koja greje i biljne ekstrakte (bršljan, divlji kesten, breza), koji utiču da se organizam „prokrvi“. Pored toga, njihov sastav može biti obogaćen i eteričnim uljima.

 

Ove tretmane potrebno je koristiti minimum mesec dana, tako što ćete na problematično područje umasirati kremu ili gel kružnim pokretima, dok ih koža u potpunosti ne upije. Gelovi sa efektom zagrevanja ubrzavaju cirkulaciju, pospešuju snabdevanje tkiva kiseonikom, pojačavaju sagorevanje masnih naslaga i stvaraju intenzivan osećaj toplote. Prilikom ovog tretmana javlja se i osećaj blagog peckanja, koji je signal da krema zaista deluje. Ovakve gelove je najbolje koristiti uveče, jer se u toku noći, dok spavate, tkivo obnavlja. Pored toga, podstiče se drenaža i krema prodire duboko u kožu, što rezultira smanjenjem celulita čak i u  uznapredovalom stadijumu.

Savet je da ove kreme ne koriste osobe koje imaju problema sa proširenim venama i kapilarima. Njima se preporučuju preparati sa efektom hlađenja.

 

Naša preporuka:

Anticelulit krema Anticelulit gel
REVUELE Anticelulit serum krema sa efektom zagrevanja REVUELE Anticelulit gel sa efektom zagrevanja i hlađenja

 

 

Anticelulit kreme koje hlade sadrže u sebi alge, zelenu glinu, biljne ekstrakte, kofein, mineralnu ili morsku vodu, ali i mentol. Oni su pogodni za korišćenje čak i na osetljivoj koži. Ukoliko tek započinjete borbu protiv celulita, preporuka je da probate upravo ove gelove. Kao i kod toplih tretmana, gelove koji hlade potrebno je obilno naneti na željeni deo kože, umasirati kružnim pokretima, do potpunog upijanja.

Pre upotrebe gelova sa efektom hlađenja ili zagrevanja, preporuka je da se istuširate toplom vodom i uradite blagi piling kako bi se pore otvorile, a preparat još bolje delovao.

 

Nijedna krema ili gel neće u potpunosti eliminisati celulit, ali će svakako pomoći i doprineti u borbi protiv njega. Kao što smo već napomenuli, izbalansirana ishrana, dovoljan unos tečnosti, fizička aktivnost, masaže i kreme su najbolja i dobitna terapija. Kreme će učiniti da se poboljša limfna i krvna cirkulacija, a masažom ćete doprineti razgradnji masti. Redovnom masažom uljem bršljana, koža će postati elastična i zategnuta, a celulit manje vidljiv.

Anticelulit tretman
Foto: Pexels

 

Kada je reč o borbi protiv celulita, svakodnevna nega je neophodna. Ukoliko usvojite i zdrave životne navike (uz poneku „grešku“ koja tada bude još slađa), iskoristićete sve blagodeti ovih „magičnih“ krema. Na more ćete otići puni samopouzdanja, bez obzira da li ste u dvadesetim ili pedesetim, jer je najbitnije da se osećate dobro u svojoj koži.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)