Anticelulit gel – upotreba i benefiti

Anticelulit gel i krema su neizostavni proizvodi u borbi protiv celulita. Oni pokreću proces razgradnje masnih naslaga u potkožnim slojevima, ubrzavaju cirkulaciju, podstiču limfnu drenažu i čine da koža bude zategnutija.

Ukoliko želite da pre letnjeg godišnjeg odmora rešite problem sa celulitom, tu smo da vam pomognemo našim preporukama proizvoda, koje smo pažljivo odabrali. Anticelulit kreme i gelovi su sastavni deo kozmetike za negu tela i trebalo bi da ih koristite odmah nakon što primetite prve znakove pojave celulita.

Recite zbogom celulitu
Foto: Pexels

 

Zašto nastaje celulit

Celulit se javlja u obliku rupica, oteklina i izbočina na koži, zbog čega je i dobio naziv „pomorandžina kora“. Ovo je pre svega estetski, a ne zdravstveni problem, ali ipak se svi trudimo da ga uklonimo. Sa njim se ne susreću samo dame sa oblinama, već i mnoge „mršavice”, pa čak i muškarci.

Najčešće je prisutan na butinama, zadnjici, stomaku, kolenima, a može se pojaviti i na rukama i listovima. Nastaje u potkožnom vezivnom tkivu, gde se, osim masnoća, skupljaju i voda i toksini. Nagomilavanjem štetnih materija u područjima koja su sklona nastanku celulita, dolazi do povećavanja vezivnog tkiva i stvaranja „džepova“ i neravnina na koži.

Glavni uzroci nastanka celulita su nedovoljno uzimanje vode, dugo sedenje u toku dana, manjak fizičke aktivnosti, umor, stres, nepravilna ishrana, slaba cirkulacija, genetika i konzumiranje alkohola i cigareta.

U zavisnosti od obima i dubine nagomilanih masnih naslaga, razlikujemo meki i tvrdi celulit, odnosno, površinski i dubinski. Takođe, postoji početni nivo, normalni i uznapredovali stadijumi celulita. Bez obzira na veličinu zahvaćenog područja i vrstu celulita, cilj je da ga uklonimo koliko god je moguće.

„Pomorandžina kora“ najmanje je poželjna na plaži, kada želimo da predstavimo svoje telo u najboljem izdanju. Tada, estetika postaje problem broj jedan. Međutim, ukoliko na vreme počnete sa anticelulit i masažnim tretmanima, moći ćete sa osmehom i samopouzdanjem da odete na vašu omiljenu morsku destinaciju.

Celulit na butinama
Foto: Freepik

 

Kako deluju anticelulit gel i krema

Svi anticelulit tretmani se zasnivaju na masaži i ubrzavanju cirkulacije. Masaža najbolje utiče na pravilnu raspodelu masti ispod kože i pospešuje cirkulaciju. S druge strane, anticelulit kreme i gelovi imaju samo benefite za kožu i ne mogu vam naškoditi. Osim što ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju celulit zbog specijalnih sastojaka, oni ujedno zatežu kožu i čine da bude mekša, blistavija i bolje hidrirana.

Pre svega, anticelulit gel ili krema pospešuje cirkulaciju i izbacivanje toksina i štetnih materija iz organizma. Ove preparate je najbolje umasirati kružnim pokretima na delove tela zahvaćene celulitom i ponavljati postupak više puta u toku nedelje. Nakon izvesnog vremena doći će do smanjenja neravnina na površini kože.

Možete se masirati sami kod kuće, uz nanošenje gela jednom ili dva puta dnevno. Ukoliko je celulit u uznapredovalom stadijumu, poželjno je i da posetite masera. Takođe, preporuka je da uvedete i zdrave životne odluke, kao što su izbalansirana ishrana i fizička aktivnost. Taj recept garantuje smanjenje celulita skoro do njegovog potpunog eliminisanja.

Anticelulit gel
Foto: Pexels

 

Anticelulit tretmani ne uklanjaju celulit, već podstiču eliminaciju problema koji ga je stvorio – slaba cirkulacija. Upotrebom gelova, ona se poboljšava, podstiče se razgradnja masti, eliminiše višak vode u organizmu i popravlja se tonus kože. Rezultat je koža koja izgleda zategnutije i čvršće.

Usporena cirkulacija pogađa sve, naročito posle zimskih meseci, kada smo se manje kretali, te se organizam umirio. Kao što se budi priroda, potrebno je da se pokrene i naš organizam. Na ovaj način podstiče se limfna drenaža i izbacuju toksini iz organizma.

 

Tople i hladne anticelulit kreme

Anticelulit kreme i gelovi sa efektom zagrevanja obično sadrže kofein, crvenu papriku, glinu ili druge sastojke koji ubrzavaju cirkulaciju. Tu su i alge koje sadrže jod, pospešuju razgradnju masti i nadoknađuju minerale u koži. Takođe, biljni ekstrakti bršljana, divljeg kestena i breze pozitivno deluju na „prokrvljenost” organizma. Pored toga, njihov sastav može biti obogaćen i eteričnim uljima.

Ove tretmane potrebno je koristiti minimum mesec dana, tako što ćete na problematično područje umasirati kremu ili gel kružnim pokretima, dok ih koža u potpunosti ne upije. Gelovi sa efektom zagrevanja ubrzavaju cirkulaciju, pospešuju snabdevanje tkiva kiseonikom, pojačavaju sagorevanje masnih naslaga i stvaraju intenzivan osećaj toplote. Prilikom ovog tretmana javlja se i osećaj blagog peckanja, koji je signal da krema zaista deluje. Ovakve gelove je najbolje koristiti uveče, jer se u toku noći, dok spavate, tkivo obnavlja. Pored toga, podstiče se drenaža i krema prodire duboko u kožu, što rezultira smanjenjem celulita čak i u  uznapredovalom stadijumu.

Savet je da ove kreme ne koriste osobe koje imaju problema sa proširenim venama i kapilarima. Njima se preporučuju preparati sa efektom hlađenja.

Naša preporuka:

Anticelulit krema Anticelulit gel
REVUELE anticelulit serum krema sa efektom zagrevanja REVUELE anticelulit gel sa efektom zagrevanja i hlađenja

 

Anticelulit kreme koje hlade sadrže u sebi alge, zelenu glinu, biljne ekstrakte, kofein, mineralnu ili morsku vodu, ali i mentol. Ovi proizvodi su pogodni za korišćenje čak i na osetljivoj koži. Ukoliko tek započinjete borbu protiv celulita, preporuka je da probate upravo ove gelove. Kao i kod toplih tretmana, gelove koji hlade potrebno je obilno naneti na željeni deo kože, umasirati kružnim pokretima, do potpunog upijanja.

Pre upotrebe gelova sa efektom hlađenja ili zagrevanja, preporuka je da se istuširate toplom vodom i uradite blagi piling kako bi se pore otvorile, a preparat još bolje delovao.

 

Nijedna krema ili anticelulit gel neće u potpunosti eliminisati celulit, ali će svakako pomoći i doprineti u borbi protiv njega. Kao što smo već napomenuli, izbalansirana ishrana, dovoljan unos tečnosti, fizička aktivnost, masaže i kreme su najbolja i dobitna terapija. Kreme će učiniti da se poboljša limfna i krvna cirkulacija, a masažom ćete doprineti razgradnji masti. Redovnom masažom uljem bršljana, koža će postati elastična i zategnuta, a celulit manje vidljiv.

Anticelulit gel
Foto: Freepik

 

Kada je reč o borbi protiv celulita, svakodnevna nega je neophodna. Ukoliko usvojite i zdrave životne navike (uz poneku „grešku“ koja tada bude još slađa), iskoristićete sve blagodeti ovih „magičnih“ krema. Na more ćete otići puni samopouzdanja, bez obzira da li ste u dvadesetim ili pedesetim, jer je najbitnije da se osećate dobro u svojoj koži.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)