Talasi u kosi: pet jednostavnih načina da ih sami napravite

Talasi u kosi su zavodljivi, elegantni, nežni i romantični. Svakoj kosi pružaju dodatni volumen i dozu glamura. Lepo izgledaju i na kratkoj i na dugoj kosi, a dobro se uklapaju uz svačiji stil.

Talasasta kosa
Foto: Freepik

 

Kako se prave talasi u kosi

Mnoge žene sa ravnom kosom žele da, bar ponekad, imaju zanosne kovrdže. Ukoliko ste jedna od njih, znajte da postoji više načina da stilizujete vašu frizuru. Sitni ili krupni talasi u kosi, guste ili opuštene lokne koje prirodno padaju niz leđa – sve je moguće.

Predstavljamo vam pet saveta kako da na jednostavan i brz način sami kreirate zavodljive talase. Za koji način ćete se opredeliti zavisi od dužine i karakteristika kose, vremena koje možete da izdvojite za pravljenje frizure, ali i od vaše veštine.

 

1. Četka za feniranje koja pravi talase u kosi

Feniranje je s razlogom najpopularniji tretman u frizerskim salonima. Nakon ovog tretmana kosa dobija veći volumen i blistavost, bez obzira da li je ispravljate ili uvijate.

Feniranjem do talasaste kose
Foto: Freepik

 

Navikli ste da za feniranje koristite okruglu četku? Zašto ne biste pokušali nešto drugačije? Ukoliko imate vešte pokrete ruku, vreme je da steknete novo iskustvo feniranja.

Pljosnate četke za feniranje su odnedavno dostupne u našem asortimanu u tri veličine (od 20, 30 i 45 mm). Specifičan oblik i pravougaoni poprečni presek čine ih posebno pogodnim za uvijanje duge kose i kreiranje talasaste frizure. Različite širine tela četke omogućavaju oblikovanje užih i širih lokni.

Talasi u kosi pomoću pljosnate četke za feniranje
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Za ovu frizuru će vam biti potrebno malo više vremena, ali trud se na kraju isplati. Ukoliko imate grubu kosu koja se teško uvija, nakon feniranja nanesite lak za kosu, kako bi ona duže ostala talasasta.

 

2. Kupasti figaro za prirodan izgled lokni

Lepo oblikovane lokne možete napraviti i pomoću aparata za kosu. Bez obzira na to da li je vaša kosa stepenasto ili ravno ošišana, uz figaro za kosu ćete brzo i lako dobiti željenu frizuru. Figaro se sastoji od cevi koja se zagreva i oko koje se namotava pramen kose. Zahvaljujući toploti, kosa se uvija i formiraju se pravilne lokne. Kakav će biti završni efekat, zavisi od veličine i oblika cevi.

Talasi u kosi uz kupasti figaro
Foto: Freepik

 

Za prirodan izgled lokni birajte kupasti figaro za kosu LABOR PRO. Prvo dobro raščešljajte pramen, pa ga onda obmotajte oko cevi figara. Uz ovaj aparat ćete brzo i jednostavno napraviti lokne na kratkoj, ali i na izuzetno dugoj kosi.

 

3. Opuštene lokne uz presu sa ravnim pločama

Skoro svaka devojka ili žena ima i zna da koristi presu za kosu. Iako se najčešće upotrebljava za ispravljanje kose, ovaj aparat se može koristiti i za kreiranje lokni i blagih talasa. To je jedan od najbržih načina na koji sami možete uviti kratku ili kosu srednje dužine. Birajte presu koja ima tzv. plutajuće ploče i zaobljene krajeve, kako bi uvijanja kose bilo lakše. Naš predlog je INFINITY Nature Line presa za kosu sa plutajućim keramičkim pločama i MCH grejačem, koji omogućava brzo zagrevanje i konstantno održavanje željene temperature.

Najvažnije je da presu upotrebljavate na potpuno suvoj i dobro raščešljanoj kosi. Frizeri savetuju da gornji deo pramena kose prvo obmotate preko spoljašnjeg dela prese, a potom da preostali deo pramena provučete između ploča. Zatim bi trebalo da ravnim potezom, bez zastajanja, povučete presu ka dole. Na taj način ćete dobiti nežne talase u kosi.

Talasi u kosi pomoću prese
Foto: Freepik

 

Dodatni savet je da pre upotrebe aparata na kosu nanesete odgovarajući sprej za zaštitu od toplote. Ovaj proizvod bi trebalo da koristite i pre sušenja kose. Sprečiće mikrooštećenja dlake, koja mogu nastati usled neadekvatne upotrebe toplotnih tretmana i aparata poput fena, figara i prese za kosu.

 

4. Morski talasi u kosi

Ukoliko želite jedinstveno i kreativno rešenje, predlažemo da isprobate presu za kosu sa talasastim ili cik-cak pločama.

Za postizanje efekta „izlomljene kose” isprobajte LABOR PRO Multi Wave presu za kosu sa specijalno kreiranim pločama. Ovaj aparat ima mogućnost podešavanja dubine talasa, tako da svaki put možete imati drugačiju frizuru. Presa je pogodna za upotrebu na svim dužinama kose. Ukoliko nemate vremena da stilizujete celu kosu, prođite presom kroz nekoliko spoljašnjih pramenova i imaćete spremnu frizuru za dnevne i noćne izlaske.

Cik-cak talasi u kosi
Foto: Instagram @tasteooffashion

 

5. Talasi u kosi uz viklere 

Ukoliko želite da napravite talase u kosi bez toplote, koristite viklere za kosu. Talasasto stilizovanje kose pomoću ovog frizerskog pribora zahteva malo više vremena, ali će krajnji rezultat opravdati svaki sekund. Pre upotrebe viklera, na kosu nanesite sredstvo za lakše oblikovanje, poput pene za kosu.

Najbolje je da uveče uvijete kosu i da tako prespavate. Naša preporuka je da u tom slučaju koristite sunđer ili twister viklere, kako vam ne bi smetali u toku sna. Ujutru ćete imati lepe lokne, koje možete rašćešljati za postizanje blagih talasa ili ih dodatno učvrstiti lakom za kosu.

Talasi u kosi bez toplote, pomoću viklera
Foto: Freepik

 

Kako vi pravite talase u kosi? Isprobajte tehnike brzog uvijanja kose i napišite nam u komentarima vaša iskustva.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)