„Skranči” gumice za kosu: stil 80-ih i 90-ih ponovo u modi

Šnale, trake i gumice za kosu su neophodni dodaci za pravljenje različitih frizura i kreiranje atraktivnog izgleda. Osim što su veoma praktični, ovi aksesoari ujedno ulepšavaju frizuru i svi ih prosto obožavamo.

Ako iz vremena devedesetih pamtite velike šnale i gumice kao najlepši ukras na kosi, ili ste ih zavoleli zahvaljujući kultnim serijama i filmovima, imamo sjajne vesti. Popularne gumice za kosu scrunchie („skranči”) su ponovo osvojile svet. To je još jedan dokaz da se modni trendovi stalno vraćaju. Što se nas tiče, ovog puta sasvim opravdano.

Gumice za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Skranči gumice za kosu

Ovaj aksesoar mnoge vraća u detinjstvo i vesele dane kada su nam mame i bake od narazličitijih materijala i dezena pravile velike gumice za kosu. Poslednjih nekoliko godina su ponovo postale popularne, što je obradovalo sve ljubitelje unikatnih modnih detalja.

Iako su se ove gumice devedesetih godina uglavnom pravile u kućnoj radinosti i imale veoma funkcionalnu primenu, današnji modeli su mnogima omiljeni pre svega zbog svog atraktivnog izgleda. Dostupni su u različitim bojama, veličinama, šarama, sa dodacima ili bez njih. Ovaj modni detalj obožavaju poznate dame poput Dženifer Lopez, Kim Kardašijan, Arijane Grande, Điđi i Bele Hadid, ali i mnoge blogerke i influenserke. Možda su baš one zaslužne za novu eru ovih aksesoara.

Skranči gumice za kosu mogu biti napravljene od najrazličitijih materijala: od pamuka, preko pliša, pa sve do svile. Lako se kombinuju uz sve odevne kombinacija, a vole ih i male i velike „devojčice”. Naročito su popularne one sa mašnicama, koje daju posebnu dozu elegancije i nežnosti svakom stajlingu. Toliko su lepe, da ih mnoge devojke često nose i kao efektan detalj na ruci, umesto narukvice.

Narukvice od gumica za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Samo modni detalj ili nešto više

Iako su zbog svog veoma fotogeničnog izgleda gumice i šnalice za kosu preplavile društvene mreže, mnogo značajnija je njihova funkcionalnost. One olakšavaju kreiranje željene frizure i čvrsto drže pramenove kose na željenom mestu. Skranči gumice su veoma mekane i nežne prema kosi, a ujedno su dovoljno čvrste da i najgušću kosu drže na mestu. Zahvaljujući tekstilu od koga su napravljene, ne čupaju i ne lome kosu, zbog čega ih dodatno volimo. Pomoću njih možete vezati celu kosu u visoki (konjski) rep, napraviti efektnu punđu ili vezati samo jedan deo kose. Mogućnosti je bezbroj, a svaka frizura se lako pravi i veoma je efektna.

Hit gumice za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Skranč gumice za kosu sa mašnom su idealane za kreiranje elegantne frizure u situacijama kada žurite, a kosa vam nije besprekorno čista i blistava. Dovoljno je samo da pokupite celu kosu i vežete je u visoki ili niski rep pomoću ove gumice. Potrebno je samo da izaberete nijansu i dezen koji se najbolje uklapa uz vaš stajling. Mašnica, odnosno trakice koje su sastavni deo gumice, izgledaju veoma efektno i daju frizuri dozu elegancije. Osim što će ovakva frizura odisati stilom, pokazaćete svima i da pratite trendove, a pritom ćete uštedeti vreme prilikom doterivanja.

Takođe, ova vrsta aksesoara za kosu je idealna za svaku priliku u toku letnjih dana. Možete ih nositi na plažu, u večernjim izlascima i svim situacijama kada želite da brzo napravite modernu frizuru.

Skranči gumica za kosu sa mašnom
Foto: Freepik

 

Da li ste i vi kao devojčice nosile skranči gumice? Kako ih danas najrađe kombinujete i nosite? Da li vežete celu kosu u rep ili ih koristite samo kao efektan detalj na frizuri. Podelite sa nama svoje utiske.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)