Osetljiva koža glave ne mora da bude vaš problem

Da li ste znali da je osetljiva koža glave problem koji ima više od polovine ljudi koje srećete na ulici? Svrab, peckanje, zategnutost i crvenilo koje se javlja na skalpu, mogu biti prava muka. Dobra vest je da se ovaj problem, adekvatnom brigom i pravilnom negom kose, može uspešno rešiti.

Osetljiva koža glave ne mora biti vaš problem
Foto: Freepik

 

Uzroci osetljive kože glave

Razlozi koji stoje u osnovi osetljive kože glave su važni zato što baš od njih zavisi i način na koji se ovaj problem rešava.

  • Najčešći unutrašnji uzrok osetljive kože glave jeste ishrana koja ne obezbeđuje organizmu dovoljnu količinu hranljivih sastojaka. Drugi, takođe unutrašnji uzrok jeste izloženost stresu. Tačnije, reakcija našeg organizma na stresne situacije. Još jedan čest uzrok osetljive kože glave su hormonske promene kakve se kod žena javljaju tokom trudnoće, menopauze i slično. Osetljivost se može javiti i kao reakcija na određene hemikalije koje se unose kroz lekove.
  • Kad je reč o spoljašnjim uzrocima, najčešći su neadekvatna nega kose i negativni spoljašnji uticaji. Korišćenje preagresivnih šampona ili drugih neodgovarajućih proizvoda za negu kose može da izazove preosetljivost kože glave. Takođe, osetljiva koža glave može biti posledica prevelike izloženosti određenim klimatskim uslovima kao što su sunce, toplota, vetar i hladnoća.

Nega je veoma efikasan način sprečavanja i rešavanja problema osetljive kože glave. Može imati pozitivan uticaj na unutrašnje uzroke, dok spoljašnji faktori mogu biti u potpunosti eliminisani pravilnom negom.

Osetljiva koža glave
Foto: Freepik

 

Kako ovaj problem sprečiti i lečiti

Spoljašnji uzroci se tretiraju tako što se najpre identifikuje problem. Na primer, ako sumnjate da je šampon koji koristite previše grub za vašu nežnu kožu glave, zamenite ga. Koristite šampon koji je napravljen za osobe koje imaju problem sa osetljivom kožom glave. Šamponi za svakodnevnu upotrebu nisu agresivni prema kosi i koži glave, tako da predstavljaju optimalno rešenje.

Kako biste dodatno pomogli svom temenu da se oporavi, odaberite proizvode koji su specijalno dizajnirani za osetljivu kožu glave.

Balzam bez sulfata za osetljivu kožu glave Insight Sensitive će omogućiti lako raščešljavanje kose, što značajno umanjuje iritacije na koži. Ima veoma blagu formuli i može se koristiti za negu kose kod dece. Sadrži organske ekstrakte bundeve i dunje, koji hidriraju koži i čine kosu sjajnom. Hranljiva maska bez sulfata za osetljivu kožu glave Insight Sensitive hrani kosu i vraća joj prirodan sjaj i jačinu. Nežna je prema koži glave. Zahvaljujući aktivnim sastojcima umiruje kožu i smanjuje pojavu iritacija.

Insight balzam za kosu za osetljivu kožu glave Insight maska za kosu za osetljivu kožu glave
Balzam za osetljivu kožu glave Maska za osetljivu kožu glave

 

Osetljiva koža glave se može javiti kao problem u bilo kom životnom dobu. Sa ovim problemom se susreću i žene i muškarci. Dobra vest je da možemo uticati na zdravlje kože glave i obezbediti joj negu koja će joj odgovarati.

Opšte zdravlje celog organizma i pravilna nega kose su ključan preduslov za uspešnu borbu protiv osetljive kože glave. Da li ste se i vi suočili sa ovim problemom? Kako ste ga rešili? Podelite sa nama vaša iskustva.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)