Opadanje kose više ne mora da bude vaša briga

Jedan od najvećih problema koji možemo imati sa kosom je njeno opadanje. Opadanje kose po pravilu izaziva zabrinutost, jer može da ukaže na brojna, čak i ozbiljna zdravstvena stanja. Sa ovim izazovom se bore mnogi muškarci, ali i žene.

opadanje kose
Foto: Freepik

 

Broj dlaka koje opadaju može da varira iz dana u dan. Uobičajeno je da dnevno izgubimo oko 100 vlasi. Veća količina dlaka, koja ostaje nakon raščešljavanja kosa na češlju ili četki, ne mora nužno da bude znak za uzbunu. Povećan dnevni gubitak kose može da bude samo reakcija organizma na promenu godišnjeg doba i to je najviše izraženo u jesen. Postoje i brojni drugi razlozi, a na mnoge od njih možemo da utičemo.

 

Zašto kosa opada

Kosa je rožnata tvorevina koja se sastoji od mnoštva dlaka na našoj glavi. S obzirom da je ona „živa“, stalno opadanje kose u granicama normale je uobičajen proces. Naša kosa, ukoliko je zdrava, stalno raste iznova i na taj način se obnavlja. Međutim, preterano svakodnevno opadanje kose može da ukaže na različite zdravstvene probleme.

Uzroci opadanja kose mogu biti razni: od genetskih faktora, preko stresa i loših životnih navika, pa sve do ozbiljnih zdravstvenih razloga. Hormonske promene, koje su, recimo, u trudnoći očekivane, takođe mogu da dovedu do pojave opadanja kose. Isto tako, uticaj toplote tokom stilizovanja kose, farbanje, promene koje su neminovan deo procesa starenja, te one koje su povezane sa ishranom, utiču na pojačano opadanje kose.

Iako se ovaj problem češće javlja kod muškaraca, pogađa i nemali broj ženske populacije.

opadanje kose kod muškaraca
Foto: Freepik

 

Postoji nekoliko interesantnih činjenica u vezi sa opadanjem kose. Na primer, ta da je čak 70 odsto žena zabrinuto zbog opadanja kose. Isto tako, 50 odsto žena koje su učestvovale u ovoj anketi, ima vidljive tragove gubitka kose do svoje pedesete godine.

Da li to onda znači da, kada napunimo 50 godina, možemo da zaboravimo na zdravu i lepu kosu? Apsolutno ne! Na tržištu su danas dostupni razni preparati koji mogu da spreča, uspore i zaustave opadanje kose.

 

Kako sprečiti opadanje kose

Na sprečavanje pojave ovog problema možemo u velikoj meri da utičemo našom ishranom, zdravim životnim navikama i pravilnom negom kose. Tu su i brojni kozmetički preparati koji mogu biti od koristi.

Ampule protiv opadanja kose na bazi pantenola i ekstrakta placente obnavljaju oštećenu kosu nakon hemijskih tretmana. Ovi aktivni sastojci deluju blagotvorno na kosu. Placenta sadrži proteine koji utiču na njen rast, dok pantenol hidrira kosu i sprečava njeno isušivanje. Tretman ampulama se preporučuje za upotrebu na krhkoj i slaboj kosi, koja je sklona pucanju i opadanju.

Infinity ampule protiv opadanja kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Pakovanje sadrži 12 ampula koje su dovoljne za potpuni tretman i najbolji učinak ovog preparata. Nakon što operete i prosušite kosu peškirom, ceo sadržaj ampule nanesite na kosu i kožu glave i umasirajte do potpunog upijanja. Ampule ne bi trebalo ispirati, već samo raščešljati kosu i nastaviti sušenje i stilizovanje željene frizure.

Ravnomernim raspoređivanjem po površini kose formira se lagani film preko kutikula. Na taj način se sprečava zamršenje dlake i olakšavajući raščešljavanje već nakon prve upotrebe.

 

Takođe, četka koju koristite za vašu kosu može u velikoj meri da utiče na opadanje kose. Važno je da izaberete onu koja neće dodatno čupati kosu. Naša preporuka je da isprobate INFINITY Rapunzel četku za raščešljavanje kose. Četka je inovativnog dizajna, sa kružnim otvorima na jastučiću, koji omogućavaju bolji protok toplog vazduha između vlasi, te je pogodna i za upotrebu prilikom feniranja, odnosno sušenja kose. Zaobljeni vrhovi iglica pružaju blagu masažu kože glave i podstiču cirkulaciju, čime se jača koren kose i smanjuje njeno opadanje.

Četka protiv opadanja kose
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Opadanje kose odlazi u zaborav uz dobru negu

Eprouvage – brend koji je prvi uspeo da spoji nauku, koja stoji iza naprednih matičnih biljnih ćelija, i obnavljanje kose. Zahvaljujući tome, moguće je ne samo rešiti, već i preventivno delovati na problem opadanja kose. To znači da ne morate sa strepnjom čekati da se problem javi, već ga efikasno možete sprečiti.

Ono što Eprouvage izdvaja od drugih brendova u oblasti nege kose, odnosno sprečavanja njenog opadanja, jeste činjenica da se njihovi proizvodi baziraju na klinički testiranom sistemu aktivnih sastojaka. Jedan od njih je i egipatski plavi ljiljan. Reč je o biljci koja poseduje svojstva koja usporavaju procesa starenja, tako što uspostavlja ravnotežu kože glave.

STOP opadanju kose
Foto: Freepik

 

Drugi važan sastojak Eprouvage proizvoda je Redensyl, koji dokazano utiče na smanjenje pojave opadanja kose do 17 odsto, uz istovremeno povećavanje gustine kose za neverovatnih 214 odsto, o čemu se detaljnije možete informisati u nastavku.

Iako iza ovih klinički potvrđeno efikasnih proizvoda stoji nauka, oni su ipak u dodiru sa prirodom i u tom duhu, nemaju gluten, parabene niti sulfate.

Kad znamo šta ispitivanja kažu o efektima Eprouvage proizvoda, sledeće pitanje je – šta on može učiniti za vas?

 

Kolekcija za jačanje, podmlađivanje i pospešivanje rasta kose

U zavisnosti od potreba vaše kose, ovo su proizvodi koji mogu da vam pomognu u tome da vaša kosa bude podmlađena i snažnija:

  • Šampon za ojačavanje kose hrani tretiranu, suvu i oštećenu kosu, tako što obnavlja izmorene vlasi. Time kosa postaje jača, zdravija i lakša za održavanje. Može se koristiti i na normalnoj kosi, radi efekta njenog podmlađivanja.
  • Uz ovaj šampon preporučuje se i upotreba balzama za ojačavanje kose, koji zatvara kutikule i sprečava buduće lomljenje i starenje kose.
  • Maska za tretman obnavljanja prodire duboko u kožu glave i folikule, pa na taj način kosu hrani iznutra. Namenjena je svim tipovima kose, jer olakšava raščešljavanje i ograničava lučenje masti od samog temena glave. Nanosi se nakon šampona, na području temena ili tri centimetra od korena, a zatim ostavlja da deluje tri do pet minuta, nakon čega se ispira. Preporučljivo je koristiti je jednom do dva puta nedeljno.
Eprouvage
Foto: Alexandar Cosmetics

 

  • Balzam bez ispiranja se može koristiti svakodnevno, a njegova osnovna funkcija je jačanje oslabljenih delova vlasi. Ima snažno antioksidativno dejstvo i neutrališe naelektrisanje izazvano atmosferskim uticajima. Nanosi se nakon pranja kose šamponom i blagog prosušivanja peškirom.
  • Serum za oporavljanje kože glave izrazito je bogat Redensylom, matičnim ćelijama egipatskog plavog ljiljana, ekstraktom francuskog hrasta i delotvornim biljnim proteinima. Aktivno umiruje nadraženo teme i čini ga zdravijim, čime se stvara anti-age efekat, te kosa postaje bujnija.
  • Prethodni tretman je namenjen profesionalnoj upotrebi, dok se za ličnu upotrebu koristi u formi ampule sa regulisanom dozom (što znači da jedna ampula služi za jednu upotrebu). Ne ispira se i može da se koristi na dnevnoj bazi. Kako bi prvi efekti korišćenja Eprouvage tretmana bili vidljivi, potrebno je koristiti ih u kontinuitetu u periodu od 84 dana.

 

Kakva su vaša iskustva sa opadanjem kose? Podelite ih sa nama u komentarima i pišite nam na koji način vi negujete svoju kosu.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)