Kako izabrati najbolji fen za kosu

U svakoj kući postoji bar jedan fen za kosu i svi dobro znaju čemu služi i kako se koristi. Međutim, nije svaki fen jednako efikasan i pogodan za stilizovanje svih dužina i tipova kose. Otkrivamo kako da prepoznate kvalitet i na šta da obratite pažnju prilikom kupovine ovih aparata za kosu.

Fen za kosu
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Fenovi za kosu se ne razlikuju samo po obliku, veličini, boji i dizajnu, iako je to prvo što primetimo. Ovi atributi svakako nisu zanemarljivi i utiču na izbor prilikom kupovine. Ipak, ukoliko želite kvalitetan fen za kosu, prvo obratite pažnju na njegove komponente i performanse, a pre svega na jačinu i vrstu motora.

 

Kako prepoznati profesionalni fen za kosu

Ukoliko želite da brzo i lako ovladate tehnikama frizerskog zanata, važno je da pravilno izaberete aparate i pribor za rad. Ulaganje u kvalitetne aparate za stilizovanje kose je uvek isplativa investicija na duže staze. Osim što olakšavaju posao i štede vreme, profesionalni aparati su namenjeni čestoj upotrebi i imaju duži vek trajanja. Pri kupovini fena za kosu, birajte uređaj koji ima AC motor velike snage, što omogućava veći i brži protok vazduha.

Kako biste sprečili velika oštećenja kose usled feniranja, obratite pažnju i na još jedan detalj. Većina fenova nove generacije sadrži određene komponente, zahvaljujući kojima se ne narušava kvalitet kose, a sam proces stilizovanja frizure se olakšava i ubrzava. 

Infinity Zonda 6000 profesionalni fen za kosu, sa AC motorom snage 2300 W, poseduje generator negativnih jona, koji smanjuje pojavu statičkog elektriciteta, sprečava otvaranje kutikule dlake i time štiti kosu od toplote, dajući joj dodatni sjaj.

 

Dodatni saveti

Bez obzira na to koji fen za kosu koristite, pre stilizovanja obavezno zaštitite svoju kosu. Uvek na fen prvo postavite odgovarajuće usmerivače vazduha. Direktno usmeravanje toplote na vlasi, može dovesti do njihovog oštećenja. Pre upotrebe fena, prese ili figara, nanesite sredstvo za zaštitu kose od toplote. Potom dobro raščešljajte vlasi i tek onda počnite stilizovanje. 

Ulaganje u dobre aparate za stilizovanje kose će uštedeti vaše vreme, smanjiti oštećenja kose i obezbediti dužu postojanost frizure.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)