Čudesni gua sha kamen za masažu lica – upotreba i benefiti

Da li znate da tradicionalni kineski tretman masaže lica gua sha može da učini čuda za vašu kožu? I ono što je fenomenalno – možete ga praktikovati kod kuće! Ova kineska tehnika podmlađivanja lica gua sha kamenom zbog svojih brojnih benefita, ali i brzo vidljivih rezultata, postala je omiljeni deo svakodnevne rutine korisnika širom sveta. Otkrivamo vam i zašto…

Gua sha masaža
Foto: Freepik

 

Zašto gua sha masaža

Gua sha masaža lica deo je kineske tradicionalne medicine u kojoj se koristi za ponovno uspostavljanje protoka životne energije „či” i podizanje „shena” koji našem licu vraća svežinu i blistavost otklanjajući tragove umora i stresa. Ova masaža izvodi se pomoću specijalno dizajniranih oblika gua sha kamena izrađenih od najfinijih kristala, najčešće rozenkvarca i žada. 

Masažer može biti različitih oblika, ali najčešće je dostupan u obliku nalik na srce koji je odličan za početnike jer je praktičan za upotrebu i lako se prilagođava konturama lica. Svaki poludragi kamen ima jedinstvenu teksturu i boju što ga izdavaja od ostalih sličnih proizvoda na tržištu. 

Gua sha tehnika stimuliše specifične energetske tačke na licu i telu, oslobađa cirkulaciju, pokreće limfnu drenažu i izbacivanje toksina i odličan je način da sebi priredite masažu i spa tretman kod kuće dok uživate u omiljenom filmu ili seriji. 

 

Koje su prednosti gua sha masaže

Bez obzira na to da li želite da zategnete lice, rešite se nadutosti ili tamnih podočnjaka – rezultate gua sha masaže primetićete već nakon prvog tretmana. Pogodna je za sve tipove kože, a njenim redovnim praktikovanjem umanjuju se znakovi starenja, a koža postaje zategnutija i blistavija.

I ne samo to, gua sha masaža:

  • Umanjuje vidljivost finih linija i ublažava bore.
  • Podiže obrve.
  • Smanjuje vidljivost podočnjaka.
  • Podiže i učvršćuje tonus mišića.
  • Jača kožu.
  • Poboljšava izgled regije vrata.
  • Opušta mišiće.

Sjajno, zar ne?

Gua sha masažeri
Foto: Freepik

 

Rozenkvarc ili žad – koji odabrati

Kristali žad i rozenkvarc značajno doprinose izgledu i zdravlju kože i imaju energetske moći. Bez obzira za koji se odlučite, sigurno nećete pogrešiti.

Rozenkvarc – naziva se i kristalom ljubavi jer doprinosi uspostavljanju emocionalne ravnoteže i smanjenju negativnih emocija. Ima pozitivno dejstvo na krvotok, sprečava vidljivost bora i nastanak novih, regeneriše kožu i ujednačava ten dajući licu sjaj i svežinu. Isprobajte BLUSH gua sha rozenkvarc kamen za masažu namenjen svim tipovima kože i uživajte u svim benefitima gua sha masaže.

Žad – prema kineskom verovanju ovo je kamen srca jer doprinosi duhovnoj ispunjenosti, ozdravljenju i regeneraciji kože. Podiže kapke, redukuje pojavu sitnih i finih linija ublažavajući i vidljivost bora i hiperpigmentacijskih pegica. Naša preporuka je masažer BLUSH gua sha zeleni žad koji ćete zavoleti već nakon prve upotrebe.

 

Kako se izvodi gua sha masaža lica

Sve što vam je potrebno za ovu masažu jeste gua sha kamen i omiljeni preparat za negu.

Pre same masaže neophodno je da očistite lice, a zatim, na njega nanestite odgovarajuće ulje, serum ili kremu masnije teksture. Laganim pokretima masirajte lice 3-5 minuta ponavljajući svaki pokret 5 puta. Kako biste izbegli neželjene efekte na koži u vidu modrica i crvenila budite nežni prilikom pokreta. Za što bolji efekat masaže, preporučujemo serum za hidrataciju lica REVOX B77 Just skvalan koji odlično hidrira kožu lica i vrata čineći je mekom i nahranjenom. Količina skvalana se u ljudskom telu sa godinama smanjuje, što za posledicu ima dehidrataciju kože, naročito posle tridesete godine, zbog čega je poželjno nadoknaditi ga upotrebom odgovarajućih preparata. Skvalan umanjuje vidljivost bora i redukuje pojavu novih, čuva prirodnu vlažnost kože, obnavlja njenu elastičnost i vraća joj prirodni sjaj.

 

Načini pravilne primene

Za najbolje rezultate, preporučujemo vam da pratite uputstva stručnjaka prikazana na fotografiji. 

Gua sha tehnika
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Čelo  – počevši od spoljašnjeg vrha obrva, laganim pokretima povlačite masažer ka gore. Za masažu čela najbolje je da koristite duži ravni deo masažera kao što je prikazno na slici.

Lice – nežno masirajte područje obraza i jagodica počevši od nosa ka ušima. Za masažu lica koristite najuži deo masažera.

Vilica i brada – od centra brade masažer lagano povlačite ka ušnoj školjci koristeći duži, ravni deo.

Obrve – masažer lagano povlačite iznad obrva počevši od vrha nosa do kraja obrva. Za masažu kože iznad obrva najbolje koristite duži ravni deo masažera.

Podočnjaci – nežno prevlačite masažer od ugla oka ka slepoočnicama i položite ga tako da kožu masirate dužim delom. Budite oprezni jer je koža u ovom području veoma tanka.

Usne – 5 do 7 puta masažerom masirajte usne od ivice do ivice. Praktikujte ovo svaki dan kako biste imali punije i zategnute usne.

Vrat – pažljivo masirajte svaku regiju vrata do 5 puta. Imajte na umu da je koža vrata znatno tanja od kože lica pa budite posebno nežni. Ovu regiju masirajte dužim ravnim delom masažera.

Ukoliko vam tokom masaže koža lica pocrveni, ne brinite to je znak da masaža deluje.

Nakon masaže, nanesite omiljenu kremu, a kamen operite vodom i sapunom i nežno prebrišite suvom krpom. S obzirom na krhkost materijala, kamen je najbolje čuvati na sigurnom i suvom mestu.

Gua sha masažu možete praktikovati svakodnevno, dok je za održavanje rezultata preporučljivo sprovoditi je najmanje tri puta nedeljno.

 

Dodatni saveti

Za dodatni efekat hlađenja i osećaja svežine, masažer pre tretmana nekoliko minuta možete ostaviti u frižideru.

Ukoliko vam ipak više prija topla masaža, gua sha kamen pre samog tretmana možete blago zagrejati u toploj vodi. Ovakva masaža pospešuje mikrocirkulaciju i ubrzava proces obnavljanja kože.

Važna napomena

Gua sha masaža ne sme se praktikovati na iziritiranoj ili oštećenoj koži i koži sklonoj aknama i ekcemima. 

Kamen za masažu lica
Foto: Freepik

 

Šta kaže iskustvo

Prema rečima korisnika gua sha kamen već posle prve upotrebe postao je njihov glavni beauty saveznik bez koga ne mogu da zamisle trenutke nege i opuštanja. Upravo zbog toga, mnogi od njih skupe tretmane u kozmetičkim salonima zamenili su ovim draguljem jer – lako se koristi i provereno „radi.

„U gua sha kamen zaljubila sam se još pre par godina kada sam bila kod drugarice u salonu na masaži. Sve do tada, nisam znala da su dostupni za kupovinu. Odmah sam morala da ga nabavim i od tada ga naprosto obožavam jer su trenuci masaže lica i opuštanja kod kuće za mene neporcenjivi. Za sreću su zaiste dovoljne male stvari, ako mene pitate, ovaj masažer je upravo jedna od njih.

Gordana, 33 godine.

Da li ste već probali gua sha kamen? Pišite nam u komentarima kakva su vaša iskustva.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 2 komentar(a)

Komentari