Najlepše frizure za dugu kosu – jesen/zima 2023-2024

Želite da promenite način na koji stilizujete kosu, ostavite dobar utisak i budete u trendu? Ukoliko vam se dopadaju različite frizure za dugu kosu, ali imate onu večitu dilemu – koju odabrati, pogledajte naše predloge najlepših frizura za ovu sezonu u nastavku.

Frizure za dugu kosu
Foto: Freepik

 

Iz godine u godinu hairstyle trendovi se neprestano menjaju i jednostavno ih je nemoguće sve ispratiti. Ono što je bilo „u modi” prošle godine, nije ove i ne znamo da li će biti sledeće.

Ako imate dugu kosu i želite trendy frizuru, uvek možete lako da se prilagodite aktuelnim trendovima, a da je pritom ne skratite i potencijalno se pokajete. U ovom tekstu, za vas smo odabrali najlepše frizure za dugu kosu koje su u modi ove sezone, a koje ćete uz malo umeća i kreativnosti, moći da napravite i kod kuće. 

 

Zavodljive lokne se i ove sezone svrstavaju u najlepše frizure za dugu kosu 

Romantične, nežne i zavodljive – lokne su i ove sezone idealan način da upotpunite svoj dnevni ili večernji look i ostavite dobar utisak. U zavisnosti od toga kakve lokne želite, možete ih kreirati pomoću viklera, četke, prese ili figara za kosu. Ukoliko se odlučite za opuštenije lokne savetujemo da kosu uvijete koristeći samolepljive viklere ili adekvatnu presu za kosu. Naša preporuka je Infinity presa za kosu koja zahvaljujući plutajućim keramičkim pločama zaobljenih ivica, omogućava jednostavno i brzo ispravljanje kose, ali i uvijanje talasa ili lokni. Sve što je potrebno jeste da počevši od korena, pramen kose postavite između ploča prese, a zatim je bez zaustavljanja lagano povlačite i okrećete ka kraju pramena u smeru u kom želite da lokne budu uvijene. Da biste korigovali njihov oblik, nakon korišćenja prese, lokne je poželjno oblikovati prstima i po želji fiksirati odgovarajućim preparatom. 

Ukoliko želite sitnije lokne, naša preporuka je figaro za afro lokne Diva. Duga, uska cev ovog figara omogućiće vam efikasno kreiranje sitnijih i „čvršćih” loknica. Njih ćete napraviti tako što ćete cev figara okrenuti nadole, obmotati pramen kose oko nje, sačekati nekoliko sekundi, a zatim „pustiti” uvijeni pramen.

 

Dodatni savet

Za lakše oblikovanje lokni i njihov lepši izgled pre njihovog kreiranja koristite adekvatnu penu, gel ili kremu za stilizovanje kose. Ukoliko želite da obezbedite njihov postojan izgled, nakon pravljenja lokni nanesite odgovarajući lak za kosu koji će ih dodatno fiksirati i učvrstiti.

Uvijena kosa
Foto: Freepik

 

Visoki rep – omiljeni izbor mnogih kada su u pitanju frizure za dugu kosu

Vezivanjem kose u „konjski rep” sigurno nećete pogrešiti bez obzira na to da li vam je potrebna opuštena, poslovna ili frizura za specijalne prilike. Pokupljena kosa „otvoriće” vaše lice i ukoliko ste našminkani, poseban akcenat staviti na vaš makeup. U zavisnosti od prilike za koju vam je potreban, rep možete vezati i učvrstiti pomoću različitih šnala, gumica, hernadli i ukosnica. Sve što je potrebno jeste da koristeći odgovarajuću kremu ili gel zagladite kosu sa strane četkom i vežete je u rep. Ukoliko želite elegantniji rep kao sa slike, nakon što vežete kosu, odvojte jedan pramen i obmotajte ga oko gumice. Nakon toga, potrebno je samo da ga učvrstite odgovarajućim hernadlama i ukosnicama.

Frizure za dugu kosu visoki rep
Foto: Instagram @dafne_evangelista

 

Dodatni trik

Za „podignutiji” izgled preporučujemo da kosu vežete pomoću elastične gumice za kosu sa kukicama koja će vam omogućiti jako učvršćivanje i držanje repa. Sve što je potrebno jeste da pokupite kosu, obmotate nekoliko puta gumicu oko nje, a zatim je „zatvorite” kukicama. Ove gumice postale su omiljeni „alat” profesionalaca kada je visoki rep u pitanju.

 

Opuštena riblja kost sa mašnom – trendy frizura za period jesen/zima 2023-2024

Ukoliko želite nesvakidašnju, romantičnu i modernu frizuru „opuštena” riblja kost biće pravi izbor. Ovu frizuru napravićete tako što ćete u zavisnosti od dužine pletenice koju želite, nekoliko „spoljašnjih” pramenova kose uplesti u riblju kost i vezati je gumicom. Kako biste postigli opušteniji izgled frizure potrebno je samo da prstima nežno raširite upletene pramenove. Za moderan izgled tokom hladnih dana naša preporuka je Infinity ukrasna gumica za kosu sa mašnom. Njen zanimljiv dezen lako će se uklopiti uz svaki outfit i učiniti vašu frizuru posebnom.

Opuštena riblja kost sa mašnom
Foto: Instagram @thisislaurendavis

 

Messy punđa – idealan izbor za sve prilike kada su u pitanju frizure za dugu kosu

Jednostavna, praktična i ležerna tzv. messy punđa poslednjih godina postala je jedna od omiljenih frizura kako u Holivudu, tako i širom sveta. Upravo zbog toga i ove sezone svrstava se u najlepše frizure za dugu kosu. Za pravljenje ove punđe biće vam potreban samo lak za kosu, gumica i svega 1-2 minuta da je dodatno učinite „neurednijom”. Potrebno je samo da vežete kosu u rep, uvrnete je oko gumice, „neobavezno” je učvrstite dodatnom gumicom i „raširite” prstima po želji. Za dodatni messy izgled punđe možete izvući nekoliko pramenova i pustiti ih da „padaju” sa strane.

Frizure za dugu kosu punđa
Foto: Instagram @cravemyvibess

 

Razigrana kika sa šnalicama

Ukoliko ste navikli da sklanjate pramenove kose sa lica štipaljkama ili gumicom, ovu frizuru ćete sigurno obožavati. Veoma je praktična, lako se pravi i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Da biste je napravili potrebno je da gornji deo kose vežete u rep, a zatim dodajući nove pramenove prvom repu, niže vežete još jedan. Nakon toga, potrebno je da na istom repu niže vežete još jednu gumicu. Vodite računa da razmaci između gumica budu jednaki. Za frizuru kao sa slike, kosu između gumica raširite prstima, a gumice prekrijte ukrasnim šnalicama po želji. Za potpuniji, romantičniji izgled naša preporuka je ukrasna šnala za kosu sa belim perlama.

Razigrana kika sa šnalicama
Foto: Instagram @thisislaurendavis

 

Romantični rep u boho stilu

Kada su pitanju frizure za dugu kosu, jedna od onih koja je posebno aktuelna ove sezone jeste spušteni rep u boho stilu. Veoma se lako pravi i kada ga jednom isprobate, sigurni smo da ćete ga nositi uvek. Da biste ga napravili, potrebno je samo da vežete kosu, a zatim rep celom dužinom „provučete” kroz srednji deo kose iznad gumice. Za postizanje efekta sa slike, kosu po želji možete i natapirati adekvatnim češljem. Za romantičniji izgled ove frizure nekoliko pramenova kose možete izvući da „padaju” sa strane. Za dužu postojanost frizure preporučujemo JJ’s lak za kosu koji se brzo suši, ne ostavlja tragove i odličan je za fiksiranje manje zahtevnih frizura. Boho rep idealan je za sve prilike i sigurno će se lako uklopiti uz svaku odevnu kombinaciju. Za potpuniji look ove frizure, naša preporuka je ukrasna ukosnica za kosu sa belim perlama. 

Boho spušteni rep
Foto: Instagram @thisislaurendavis

 

Dve riblje kosti – neprolazni trend kada su frizure za dugu kosu u pitanju

Takozvana riblja kost je još od davnina omiljeni izbor kako mlađih tako i starijih generacija. Ono što ovu frizuru čini posebnom jeste način uplitanja kose u pletenice, ali i prelep efekat talasa kada se raspletu. Samim tim, pravljenjem ove frizure dobijate – prelepe kikice i nežne talase. Da biste je napravili kosu najpre podelite u dva jednaka dela. Nakon toga, jedan po jedan pramen svakog od njih potrebno je uplitati u riblju kost. Ova frizura biće idealan izbor u hladnim danima, kada je kosa izložena vetru, kiši i snegu. Ako nosite kapu, ostaće postojana i kada je skinete. Po želji, ovu frizuru možete ukrasiti i različitim ukosnicama ili šnalama za kosu. 

Frizure za dugu kosu riblja kost
Foto: Instagram @evapautov

 

Bez obzira na to da li ste odlučili da pratite hair trendove ili ne, ne zaboravite da je negovana kosa jedini trend koji ne prolazi. Ako nas pitate, pravi izbor je uvek ona frizura zbog koje ćete se vi osećati lepo i samouvereno.

Kako vam se dopadaju naši predlozi kada su frizure za dugu kosu u pitanju? Pišite nam u komentarima koje frizure vi najčešće birate i zašto. 

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)