Maska za lice – lako do lepe i blistave kože

Zlatna pravila nege

Maska za lice je odličan proizvod za lepotu i poboljšanje kvaliteta kože lica. Osim što, nakon upotrebe, koža izgleda zdravo, negovano i sjajno, ona će biti čistija i više nahranjena. Maska za lice se preporučuje svima, bez obzira na uzrast ili tip kože. Savršena je za negu kože lica i pružaju osećaj spa tretmana – kod kuće.

Naravno, treba koristiti masku koja će popraviti određeni problem na koži. Bilo da je u pitanju hidratacija, zaglađivanje bora, smanjivanje upalnih procesa ili sužavanje pora na licu, sve shodno tipu kože. Izbor maski je danas neograničen. 

 

Maska za lice služi za negu kože, čišćenje, dodatnu dubinsku hidrataciju, umirivanje osetljive kože i smanjenje vidljivosti finih bora. Preporuka je da se koristi jedanput do dva puta nedeljno.

Dok su maske od gline odlične za čišćenje, sužavanje pora ili uklanjanje mitesera, krem ili gel maske se koriste za hidrataciju i negovanje kože. Pročitajte tekst do kraja, kako biste videli da li ste zaista znali sve neophodno kada je ova nega u pitanju. 

REVUELE zlatna maska za lice  |  SAZNAJ VIŠE >>>

 

Greške kod upotrebe maski za lice

Ukoliko ste više puta probali različite maske, ali niste videli nikakve efekte, možda ste i vi napravili greške. One se često javljaju pri upotrebi ovih proizvoda. 

 

  • Prilikom primene maske za lice, prva greška je preskakanje čišćenja pre stavljanja maske. U tom slučaju, maska neće dati svoj maksimum. Na koži postoji barijera, koja joj ne dozvoljava da prodre dublje i učini svoju magiju.
  • Druga česta greška je nanošenje previše proizvoda na lice, što će zapušiti pore.
  • Česta greška je i nepoštovanje vremena, odnosno, ostavljanje maske na licu predugo ili isuviše kratko.
  • Najčešća greška je, svakako, neredovna upotreba. Nega mora biti rutina i mora se ponavljati, kako bi koža bila blistava i sjajna. Uz te jednostavne i male tretmane, posle nekoliko nedelja, sigurni smo da ćete videti veliku razliku. Samo budite dosledni.

 

Vrste maski za lice

Kao što sve maske ne odgovaraju svim tipovima kože, tako ni sve nemaju istu funkciju.

 

Maska za hidrataciju

Maska za hidrataciju pomaže koži da bude sveža, odmorna i nahranjena. Hidratantne maske pružaju zdrav i blistav sjaj, zahvaljujući negujućim sastojcima, koji dubinski prodiru u kožu i hidriraju je u celosti. Naravno, neophodno je ponavljati ovaj postupak dva puta nedeljno, minimum mesec dana, kako bi se videli pravi efekti. Već prilikom prve primene, primetićete da vaša koža izgleda sjajnije i zdravije.

 

Da li ste probali papirne (sheet) maske za lice? Pišite nam u komentarima vaša iskustva.

CALA papirna maska za hidrataciju  |  SAZNAJ VIŠE >>>

 

Maska za čišćenje lica

Ove maske deluju na dubinsko čišćenje pora. Već smo utvrdili koje su najčešće greške kod primene ovih proizvoda. Pre stavljanja bilo koje maske, a posebno maske za čišćenje, prvo je potrebno očistiti lice gelom ili micelarnom vodom.

Ove maske prodiru u najdublje slojeve kože, te izvlače sve nečistoće, pročišćuju lice i smanjuju upalne procese. Za ovaj tip maske najčešće birajte one koje u sebi sadrže glinu ili aktivni ugalj.

REVUELE maska za lice sa aktivnim ugljem  |  SAZNAJ VIŠE >>>

 

Maska za smanjivanje crvenila kože

Maska za smanjivanje crvenila kože ili umirujuća maska odličan je izbor za sve koji imaju osetljivu kožu lica, sklonu crvenilu ili hiperpigmentaciji. Zbog prirodnih, negujućih sastojaka, ove maske čine da se ten izjednači, smanjujući crvenilo, nakon čega koža blista. Njih je najbolje nanositi uveče, za razliku od maski za hidrataciju, koje možete nanositi u bilo koje doba dana ili pred spavanje. Posle primene umirujuće maske izbegavajte izlaganje zagađujućim faktorima spoljne sredine. 

 

Maska za lice koje umanjuju bore

Maske za lice za umanjivanje bora najčešće u sebi sadrže sastojke kao što su hijaluronska kiselina, retinol ili koenzim Q10. Preporučena upotreba ove maske je, takođe, uveče. Ako se koristi preko dana potrebno je naneti i kremu sa zaštitnim faktorom, kako biste dobili sve najbolje iz ovog proizvoda za negu lica. Ove maske vraćaju licu mladost i sjaj, blago zatežu kožu i „peglaju“ fine bore. Rezultat upotrebe je meka i blistava koža lica. 

 

REVUELE Gliter Peel Off maska za podmlađivanje obogaćena je voćnim AHA kiselinama i koenzimom Q10. Stimuliše intenzivno obnavljanje ćelija kože i ubrzava regeneraciju.

 

Inovativna formula održava optimalan nivo energije, stimulišući metaboličke procese. To dovodi do povećanja tonusa kože i posvetljivanja tena. Maska pomaže ćelijama u proizvodnji kolagena i u održavanju prirodnog tonusa. Redovnom upotrebom koža postaje glatka i elastična.

 

SAZNAJ VIŠE >>>

 

Zlatni saveti prilikom primene maski za lice

Maske za lice mogu se nanositi najviše tri puta nedeljno, ukoliko su blage. Opšta preporuka je da se nanose dva puta nedeljno. Ovo zlatno pravilo treba uvek poštovati. Osim što pre nanošenja maske treba očistiti lice, dobro bi bilo i da se uradi blagi piling, kako bi se pore dubinski očistile. Ukoliko niste sigurni kako da izaberete prave kozmetičke proizvode pročitajte naš vodič za početnike.

Masku nikada ne nanosite na kapke, na predeo ispod oka i deo kože oko usana. Najbolje je naneti kremu za predeo oko očiju pre primene, kako bi se ovaj deo zaštitio. Tu je koža lica najnežnija i najtanja.

Optimalno vreme za ostavljanje maske na licu je oko 15 minuta. Svakako, zavisno od tipa i vrste maske, držite je tačno onoliko minuta koliko je preporučeno u uputstvu za upotrebu. To vreme je savršeno baš za tu masku, kako bi delovala na najbolji mogući način, u skladu sa svojim karakteristikama.

Danas se na tržištu mogu naći razne maske. Kod onih za jednokratnu upotrebu (takozvane sheet maske), na lice se nanosi tanak sloj kao platno, skida i baca. Postoje i one koje se gule, spiraju ili samo utapkaju u lice. Na vama je da izaberete najlakši način nanošenja i skidanja maske za lice.

Ukoliko ste kupili masku koja se uklanja umivanjem, nikada ne koristite vruću vodu, već mlaku. Tako nećete poništiti dejstvo hranljivih sastojaka koje ste naneli na kožu.

Nakon upotrebe nekih maski, savetuje se blago čišćenje lica micelarnom vodom, ili proizvodom za čišćenje lica po izboru. Druge je potrebno samo blago utrljati u kožu i ukloniti delove koji nisu potpuno upijeni. Detaljne instrukcije su uvek navedene u uputstvu za upotrebu.

Nakon maske se nanosi serum, pa krema. Vaša koža će vam se zahvaliti nakon svake upotrebe, uvereni smo u to.

 

Sastojci u maskama za lice

Od potpuno prirodnih, do onih vešto pripremljenih u poznatim farmaceutskim kućama, sastojci maski za lice su danas razni. Ukoliko ste vešti, možete praviti razne prirodne maskice i kod kuće. Kod kupovnih maski nikada nećete pogrešiti sa dermatološkom ispitanošću, kao i tačnom količinom sastojaka. Zato su one, ipak, naš topli savet i preporuka.

 

Maske spravljene kod kuće češće će izazvati neku alergijsku reakciju na koži, od onih kupljenih u prodavnici. Danas je izbor neograničen: od aktivnog uglja, crne ili bele gline, preko nara, vitamina C, kolagena, hijaluronske kiseline, retinola, do krastavca, kokosa, meda, aloje ili zelenog čaja. Bitno je izabrati pravu masku za lice spram svog tipa kože i koristiti je prema uputstvu.

 

Prednosti redovnog nanošenja maski za lice

Maske su odlične za lepotu i poboljšanje kvaliteta kože lica. Uz to, nega je vreme koje posvećujemo sebi i koje utiče na naše samopouzdanje, nakon čega se osećamo opušteno i lepo. Osim što koža izgleda zdravo, negovano i sjajno, ona će biti čistija, nakon maski za dubinsko čišćenje, ili više nahranjena, korišćenjem hidradantnih maski za lice. Maske sa glinom i ugljem otčepljuju pore, upijaju višak ulja, uklanjaju sve nečistoće, ali i stimulišu cirkulaciju. Pogotovo one koje imaju mentol kao jedan od sastojaka, što utiče na poboljšanje celokupnog tonusa kože.

Maske za lice transformišu kožu i pomažu da svi ostali proizvodi iz dnevne nege daju još bolje rezultate. Redovnim stavljanjem maski za lice, koža postaje hidrirana i tonirana, uz lep i blistav ten. Iz tog razloga, ovaj zlatni proizvod što pre uvrstite u negu. Isplatiće se mnogo više nego što ste mogli i zamisliti.

 

Photo Credit: Pexels

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)