Kako da vaša šminka za maturu bude najlepša u 2019. godini

Šminka za maturu je neizostavan deo pripreme za ovaj događaj. Matursko veče je noć kada bi trebalo da zablistate u svom najlepšem izdanju. Bilo da se spremate za malu ili veliku maturu, pažnju bi trebalo posvetiti izboru haljine, cipela, tašne, frizure i šminke koja će upotpuniti ceo izgled.

 

Šminka za malu maturu

Šminka za malu maturu, kao i celokupan izgled te večeri bi trebalo da priliči godinama. Birajte svedeniju haljinu, koja može da zaseni materijalom i šarom, cipele koje će vam biti udobne. Tašnicu bi trebalo da prati ceo outfit, a opet ne mora da se slaže sa cipelama. Frizurom možete da se igrate koliko god želite, ali u tom slučaju neka šminka bude umerenija. Za mlado lice je dovoljno tek toliko da se istaknu oči, usne i jagodice.

Za malu maturu šminka bi trebalo da bude blaga i nežna, jer su to godine u kojima nema potrebe za skrivanjem nepravilnosti na licu. Dovoljno je da proizvodi za ulepšavanje istaknu prirodnu lepotu, te samim tim i šminka bi trebalo da bude suptilna. Tinejdžerskim godinama priliče roze i pastelni tonovi, blago naglašene oči i usne. Šminka ne sme da vas učini starijim, već da upotpuni celokupan izgled.

 

Naša preporuka

Probajte lip toper! Nelepljiva i lagana formula za nanošenje preko omiljenog ruža. Osvežava izgled usana i čini ih vizuelno punijim. Može se nositi samostalno ili preko mat formule ruža. Toper za usne je must have ove sezone!

Revolution Lip Toper
REVOLUTION MAKEUP Toper za usne @havrri @makeuprevolution

 

Za podlogu koristite toniranu kremu, tek da dobijete malo boje u licu. Rumenilo i ruž će istaći će sve što je potrebno. Naša preporuka su ruževi za usne u neutralnim ili roze nijansama koji će vam najlepše pristajati, a izbegavajte tamne boje i mat karmine koji su rezervisani za one malo starije. 

Kremasti ruž za usne I HEART REVOLUTION Unique Unicorns
Kremasti ruž za usne I HEART REVOLUTION Unique Unicorns @ameliemakeup88

 

Na lepoj, mladoj i negovanoj koži svaka prirodna šminka će lepo stajati. Zato je i važno da vodite računa o hidrataciji, da bi koža bila što blistavija. Ukoliko imate problematično lice, šminka će to pokriti, ali pre svega bi trebalo da se negujete. U tom slučaju nećete morati da koristite teške pudere, jer biće mnogo prilika za to kasnije.

Nanesite senku, maskaru i tek malo hajlajtera i spremne ste za vašu najlepšu noć.

U torbicu spakujte karmin i korektor, ukoliko vam bude potrebno da popravite šminku u toku noći. Za provod sa drugovima i drugaricama iz školskih klupa, najvažnijij je osmeh, kojim ćete zaseniti svu tešku šminku.

 

Šminka za veliku maturu

Šminka za veliku maturu daje vam prostora da se igrate i eksperimentišete, jer ipak ulazite u odraslo doba. Makeup ne samo da može da upotpuni, već i da promeni ceo izgled, ukoliko je šminker vešt, te morate pažljivo odlučiti kakav izgled želite da postignete. Moć šminke može u nekoliko poteza da istakne sve lepo na licu i da ulepša, ali i da sakrije neke sitne nepravilnosti.

Ukoliko ste se odlučile da posetite profesionalnog šminkera za veliku maturu, što danas čini većina devojaka, šminkeru skrenite pažnju kakvu ste odabrali haljinu, kao i frizuru. Ukoliko su haljina i kosa naglašene, šminka treba da bude umerenija i obrnuto, ukoliko ste se odlučile za svedeniju haljinu i raspuštenu kosu, tada možete da se igrate šminkom, tonovima i hajlajterima.

Činjenica je da vam je najvažnije dobro raspoloženje, iako smo svesni koliko izbor odeće, frizure, pa i šminke može da bude stresan u ovom periodu, uz naših par saveta, savladaćete sve lako.

 

Savet br. 1 – naglasiti oči ili usne

Devojke često pogreše pri izboru „da li da istaknem oči ili usne?“ i odaberu oba, što bi trebalo izbegavati. Najveća greška kada je reč o šminkanju za veliku maturu jeste preterivanje. Šminker vas nikada neće našminkati prenaglašeno, ukoliko vi to sami ne tražite. Međutim, vi budite mudre. Ekspresivna šminka neće izgledati lepše, samo napadno, što je izgled kakav ne želite da postignete. Odabir da li istaći usne ili oči je u stvari jednostavan – pomislite za šta dobijate najviše komplimenata i istaknite svoj adut na licu najlepše što možete. Ukoliko imate krupne oči i pune usne, to opet nije razlog da preterujete, već istaknite svoj omiljeni deo, a šminka će napraviti idealnu harmoniju na licu.

@jennivae

 

Savet br. 2 – šminka po ugledu na druge

Želite za veliku maturu da budete našminkane kao vaša omiljena glumica ili pevačica? Još jedna velika greška. Svako lice ima svoju kompoziciju i nemojte se uopšte truditi da ličite na nekog drugog, već budite svoja najbolja verzija. Šminka mora da bude prilagođena vašem licu, ali i vašem izboru odeće, bilo da ste se odlučile za haljinu ili pantalone i sako, šminka mora da upotpuni izgled.

Kada je reč o bojama, za ovu godinu trendovi diktiraju jarke boje, te se slobodno poigrajte vibrantnim senkama ili karminom, koji će još više istaći garderobu. Kada je reč o tome da se šminka i frizura za maturu slažu, profesionalci su saglasni u jednom, blaža šminka prati komplikovane frizure, kako bi više pažnje skrenuli na kosu.

 

Savet br. 3 – pripremite kožu

Pre samog šminkanja, uradite blagi piling lica i dobro ga nahranite nekom hidratantnom kremom, koja će učiniti da šminka stoji na licu do kraja večeri. Prajmer će povećati dugotrajnost šminke, dok će fiksator omogućiti da proizvodi na vašem licu budu još više postojani, kako ne biste uopšte brinuli da li je sve na svom mestu.

 

Savet br. 4 – za istaknute oči

Ako ste izabrali da istaknete oči, sledeći je odabir palete senki za oči, odnosno, boja koje će preovladati pri šminkanju. Savet je da se one slažu i budu komplementarne uz haljinu, ali nikako da budu identične. Ukoliko ste odabrale da naglasite oči, mogućnosti šminkanja su mnogo veće. Preporučujemo vam ajlajner i trepavice na traci, koje će posebno istaći vaš pogled.

@jennivae

 

Cilj je da postignete harmoniju u celom izgledu, a ukoliko želite da budete originalne, neka vaša šminka na očima bude u jarkim bojama ili se odlučite za gliter.

@anapavasovic

 

Savet br. 5 – za naglašene usne

Ukoliko želite da istaknete usne, tada za oči birajte braon i nude tonove, a pre samog karmina na usne obavezno stavite olovku za usne, koja će ruž držati postojanijim. Olovka za usne treba da bude za nijansu tamnija od karmina, kako bi se postigao efekat vizuelno punijih usana.

sminka za maturu
@makeupbybellezza

 

Savet br. 6 – konturisanje lica

Konturisanje može da doprinese da delujete potpuno drugačije. Ukoliko se sami šminkate, prilikom konturisanja je najbitnije da se konture lepo izblendaju, kako se ne bi videle linije na licu. Hajlajterom možete dodati sjaj, kako licu, tako i telu, jer ipak je to vaše matursko veče.

hajlajter šminka za maturu
@abbeystojmua

 

Najbolji savet koji vam možemo dati je da na matursko veče, bilo da je reč o maloj ili velikoj maturi, ponesete dobro raspoloženje, po kom ćete, na kraju krajeva i pamtiti tu noć. Pamtićete i potragu za haljinom, cipelama, šminkom i frizurom, koje će doprineti svakako da raspoloženje bude specijalno, ali osmeh neka vam bude najbolji aksesoar.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)