Masažer za lice – neizostavan u nezi kože

Česte su nedoumice da li zaista masažer za lice ima revolucionarno dejstvo i da li je njegova popularnost na tržištu opravdana. Odgovore na ova pitanja i korisne savete vezane za ovu temu otkrivamo u nastavku bloga.

Masažer za lice
Foto: Freepik

 

Kako se sve više govori o važnosti nege lica, tako je i masaža lica dobila na značaju i popularnosti u beauty svetu. Masaža vraća tonus mišićima lica i opušta ih, a pored toga ima pozitivne efekte u anti-age tretmanima. Ublažava stres, migrene, delotvorna je u rešavanju problema sa sinusima i pospešuje cirkulaciju.

 

Zašto masaža lica

Brojne su prednosti koje masaža lica ima u nezi kože. Primenjuje se u kozmetičke i medicinske svrhe. Masaža povećava protok krvi, ublažava vidljivost bora, poboljšava tonus kože, opušta očne mišiće, redukuje nivo stresa i stimulacijom određenih tačaka smiruje tenzionu glavobolju.

Najpopularnije vrste masaže lica:

  • Klasična masaža.
  • Gua sha.
  • Shiatsu.
  • Kobido.
  • Korejska konturna masaža.
  • Masaža lica rolerom.
  • Limfna drenaža lica.

Zahvaljujući masažerima, rolerima i drugim spravicama za negu kože lica, tretman masaže možete uraditi i u kućnim uslovima. Samo nekoliko izdvojenih minuta u toku dana za masažu opustiće mišiće lica i doneti mnoge benefite za kožu.

Serumi za masažu
Foto: Freepik

 

Roler masažer za lice

Sigurno jedan od popularnijih masažera u poslednje vreme jeste roler masažer za lice. Za kratko vreme postao je pravi hit i mnogi ne mogu zamisliti beauty rutinu bez ove jednostavne spravice. Sličan proizvod današnjim masažerima korišćen je u drevnoj Kini za potrebe nege članova carske porodice. Moderni roler masažeri dostupni su svima, a aktuelni su zahvaljujući promovisanju na društvenim mrežama, posebno Instagramu. Roleri su najčešće napravljeni od dragog ili poludragog kamenja, zbog čega se veruje i u njihovo pozitivno energetsko dejstvo. U prodaji su najrasprostranjeniji masažeri od žada, rozenkvarca i ametista. Roler za lice od žada Blush odličan je za kombinovanu i masnu kožu. Ublažava upalne procese i vraća blistavost koži lica.

Silikonski masažer
Foto: Freepik

 

Pored rolera od poludragog kamenja, veliku popularnost imaju i roleri u obliku slova „V“. Namenjeni su tretmanima tela i lica. Roler za lice i telo Blush je pogodan i za korišćenje tokom kupanja i spa tretmana.

Roleri i aparati za lice imaju brojne prednosti:

  • Smanjuju vidljivost bora.
  • Održavaju kožu lica elastičnom.
  • Pospešuju cirkulaciju.
  • Eliminišu tragove umora na koži lica i tela.

 

Vibrirajući masažer za lice

Multifunkcionalni vibrirajući masažer za lice i telo Spa Natural podstiče regeneraciju kože lica i tela. Ovaj masažer ublažava otečenost lica i prve tragove umora. Vraća čvrstinu i blistavost koži, posebno u regijama očiju, usana i brade. Kontinuiranom upotrebom mogu se korigovati vidljive i duboke bore. Koristan je za masiranje lica, ruku, struka, butina i listova. Željene rezultate postići ćete efikasnije kombinovanjem vibrirajućeg masažera sa serumima, kremama, uljima i ostalim kozmetičkim proizvodima za negu kože lice i tela.

Vibrirajući masažer dostupan je i u obliku roler masažera za lice. Može biti izrađen od rozenkvarca i zelenog žada. Praktičan je za upotrebu, a za najbolje rezultate potrebno je prvo ohladiti roler nastavke u frižideru u trajanju od 30 minuta. Naša preporuka je vibrirajući roler za lice Cala. Probajte ovaj masažer za lice od zelenog žada i javite nam utiske.

Vibrirajući masažer

Kamen za masažu lica

Kamen za masažu lica, srcolikog oblika, postao je neizostavan u skincare rutini. Popularni gua sha kamen izrađen je uglavnom od žada i rozenkvarca. Prednosti masaže lica ovim kamenom su brojne. Podstiče cirkulaciju, ublažava bore, upale, umanjuje podočnjake, učvršćuje kožu i pomaže u proizvodnji kolagena. Više o tome pročitajte na našem blogu Čudesni gua sha kamen za masažu lica – upotreba i benefiti.

Ulje za masažu lica
Foto: Freepik

 

Kako koristiti masažer za lice

Na tržištu je dostupan veliki broj masažera, različitih vrsta i proizvođača. Ipak, postoje neka univerzalna pravila za njihovo korišćenje. Sjajna vest je da se masažeri mogu koristiti svakodnevno u nezi kože lica.

Pre i nakon korišćenja, neophodno je masažer prebrisati čistom tkaninom. Redovnom upotrebom postižu se vidljivi rezultati u toku prvih mesec dana korišćenja. Važno je da pokreti budu usmereni ka spoljašnjim regijama lica. Preporuka je da se masaža započne od regije vrata ka viličnoj kosti i bradi, zatim obrazima, regiji nosa, čela i da se završi tretiranjem predela oko očiju.

 

Kozmetički proizvodi za masažu lica

Postoji jedan mali trik koji će poboljšati efekte masiranja. Tajna se krije u nanošenju seruma, krema i drugih proizvoda za negu kože. Kozmetički proizvod će se bolje upiti u kožu uz masiranje, pa će samim tim imati i bolje dejstvo. Odabir seruma, krema ili ulja zavisi od vašeg tipa kože i rezultata koje želite da postignete. Nakon nanošenja seruma, ili drugog kozmetičkog proizvoda, nežnim pokretima masirati željene regije kako bi se pospešilo upijanje proizvoda u kožu.

Izdvajamo favorite iz naše ponude:

Masažer za lice Alexandar Cosmetics
Foto: Freepik

 

Otkrivamo dodatni boost za negu kože. Stavite odgovarajuću sheet masku i dok gledate vašu omiljenu seriju, nežnim pokretima roler masažerom tretirajte željene regije. Pritisak koji masažer vrši na masku doprineće da hranljiva esencija sheet maske prodre dublje u kožu. Nakon tretmana koža će biti mekša i sjajnija.

Ovo su samo neki od načina kako da adekvatno koristite rolere za masažu lica. Sigurni smo da ćete i sami ubrzo nakon primene naših saveta uvideti sve benefite koje pružaju i zašto su neizostavan deo beauty rutine poznatih blogerki širom sveta.

Da li koristite masažer za lice? Podelite u komentarima koji je vaš favorit i da li ste zadovoljni postignutim rezultatima.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)