Keratin za kosu: sve što je potrebno da znate

Zdrava i negovana kosa predstavlja jedan od osnovnih pokazatelja svesti o važnosti nege bića i tela. Mada se duga kosa vekovima provlačila kroz književna dela kao simbol ženstvenosti, danas je ženska frizura izašla iz stereotipnog kalupa. Postala je svojevrsna poruka koju žena želi da pošalje svetu o sebi. Pa tako, ženstvenost danas ne merimo dužinom kose, već pre svega njenom negom. U tome vam može pomoći keratin za kosu.

Negovana kosa

 

Zdrava i lepa kosa kao zaštitni znak ženstvenosti

Bilo da redovno posećujete frizerske salone, čitate beauty blogove, pričate na temu kose sa drugaricama koje o tome znaju mnogo (ako su upućene u kvalitetne kozmetičke proizvode, sigurno ste bar jednom na poklon dobile neki od proizvoda za negu kose), eksperimentišete sa novim proizvodima i tretmanima za kosu ili to baš i ne radite tako često, sigurno ste čule za keratin za kosu (često o istom čujete kroz termin coco keratin) koji je jedan od najpoznatijih tretmana za negu vaših vlasi.

Keratin za kosu

 

O čemu se radi

U poslednje vreme, keratin za ispravljanje kose je postao prava senzacija. Prisutan je kao prva opcija nege za kosu mnogih dama, nezavisno od njihovih godina. Keratin ispravlja kosu i daje joj svilenkast i uglađen izgled. Zahvaljujući njemu, oštećena i suva kosa počinje polako da vraća svoj sjaj i gustinu. Uz ovaj tretman uvek ćete biti tip-top spremni za izlazak, kancelariju, Instagram selfie, ili casual kafu sa drugaricama. 

Međutim, kao što je slučaj sa većinom drugih tretmana i ovde su mišljenja podeljena. Jedno od najčešćih pitanja sa kojima se susrećemo je da li je keratin štetan za kosu. Na ova i slična pitanja ćemo da odgovorimo što je detaljnije moguće.

Negujte kosu keratinom

 

Šta je, zapravo, keratin

Prirodni keratin je jedna od vlaknastih struktura proteina u našem organizmu. Ovaj protein štiti epitelne ćelije od raznih spoljašnjih faktora i stresa. Glavna je komponenta kože, kose i noktiju, a podjednako se nalazi u korenu vlasi i spoljnom (izloženom) delu dlake. Upravo zahvaljujući keratinu (neoštećena) kosa je jaka, sjajna i gusta; retko se lomi i puca.

Za zdravlje kose, kože i noktiju svake dame bi bilo idealno kada bi se prirodni keratin svakodnevno obnavljao; nažalost, dešava se upravo suprotno. Keratin se godinama troši do tačke kada poptuno nestane iz našeg tela. Razlog tome je stres, zajedno sa brojnim fizičkim oštećenjima, hemijskim procesima, i izloženosti slanoj vodi.

Takođe, redovno tretiranje kose različitim agresivnim sredstvima poput jakih šampona za kosu, ispravljanje peglom, kovrdžanje figarom, farbanje i sl. doprinosi gubitku prirodnog keratina u kosi. Tada dolazi do onog od čega svako želi da pobegne – kose koja izgleda beživotno i koja je sklona pucanju. Mnogo uloženog truda da se kosa održi zdravom, a neretko slabi ili jedva vidljivi rezultati nas dovode do frustracije, pa i poljuljanog samopouzdanja. A zašto bismo sebe mučili kada postoji rešenje, zar ne?

 

Zahvaljujući keratinu za kosu u vidu tretmana, kvalitet kose će vam se znatno poboljšati. Kosa će ponovo zasijati kao pre svih pogrešnih tretmana kojima ste je, ne znajući za posledice, izložili. Keratinski tretman je fantastičan početak obnavljanja vlasi, bilo da je u pitanju tretman u salonu ili kvalitetna keratin maska za kosu.

 

Koje vrste keratinskog tretmana postoje i koje je njihovo dejstvo

Postoji više tipova keratinskih tretmana, gde svaki ima svoju namenu. Pa tako, u zavisnosti od toga šta je potrebno kosi ili šta je željeni ishod, biraćemo keratin tretman za regeneraciju kose, revitalizaciju, ispravljanje, hranjenje kose, i slično.

Ukoliko želite da ispravite kosu keratinom, neophodno je napomenuti da se na našem tržištu za ovaj tretman često koristi kombinacija koja pored keratina sadrži i formaldehid. Zato je jako bitno da se dobro raspitate o kvalitetu proizvoda koji uzimate, reputaciji salona u koji odlazite kao i kredibilnosti dobavljača keratina. Ponekad nam je želja za promenom i negom prejaka za, neretko, pretanak novčanik. To ne znači da svoju kosu treba da prepustite bilo kome samo zato što je određena usluga na popustu. Bolje sačekajte, prištedite i onda pružite svojoj kosi kraljevski tretman. 

 

Obnova i regeneracija kose keratinskim tretmanom

Kod tretmana koji sadrži samo keratin za kosu, ovaj protein se koristi da popuni dlaku, čineći je jačom i čvršćom. Na taj način kosa se oporavlja, te i dolazi do revitalizacije kose. Kako bi tretman imao pun efekat bitno je sve  – od toga kako staviti keratin na kosu do tipa (marke) samog proizvoda koji koristite. Bilo da birate Revlon keratin za kosu, Alfaparf keratin, ili neku drugu marku, bitno je da je uzimate po preporuci frizera ili dobavljača od poverenja.

 

Keratinski tretman za revitalizaciju kose je na bazi prirodnih sastojaka, efikasno oporavlja oštećene vlasi, i ne šteti kosi. 

 

Keratinski tretman za ispravljanje kose

Prilikom tretmana za ispravljanje kose, koji sadrži kombinaciju keratina i formaldehida, dolazi do hemijske veze između formaldehida i molekula keratina. Zahvaljujući njima kosa ostaje prava i gotovo da se više uopšte ne kovrdža do narednog keratinskog tretmana. Keratin za kovrdžavu kosu, tj. metod ispravljanja kose je intenzivniji nego tretman za revitalizaciju. Ponovo moramo da naglasimo da je neophodno da budete obazrivi u odabiru salona i konkretnih proizvoda. Postoje razne studije o neželjenim efektima hemijskog sastojka formaldehida.

 

Da li je postupak stavljanja keratina komplikovan i/ili bolan

Nije, ni najmanje. Mada vam boravak u salonu može uzeti malo više od dva sata, ne postoje nikakvi negativni efekti ovog tretmana, u smislu bola prilikom nanošenja ili posle, ili bilo kakvih napornih procedura dok proces traje. Efekat  tretmana traje od tri do devet meseci, u zavisnosti od toga kakav vam je kvalitet kose, toga da li ste dobile dobre savete od svog frizera/dobavljača, i koliko ste posvećene njenoj nezi. 

 

Da li je potrebna posebna nega kose nakon tretmana

Ukoliko ste se podvrgle keratinskom tretmanu, znajte da uz to dolazi i posebna nega zahvaljujući kojoj će kvalitet vaše kose biti postojan, a njen sjaj – izuzetan. Uz korišćenje adekvatne kozmetike kosa će održavati keratinski tretman i, istovremeno, izgledati neuporedivo zdravije.

Očekujte od svog frizera da vas upozori da je vreme da prestanete sa korišćenjem šampona sa sulfatom (šamponi koji sadrže jake minerale i detrdžente koji mogu uništiti folikulu dlake), i da pređete na blaže varijante koje održavaju keratin na kosi i ne iritiraju kožu glave. Neinvazivni šamponi poput šampona za negu posle keratinskog tretmana BRAZIKER 3ME Extralix će, takođe, čuvati postojanost tretmana održavajući sjaj vaše kose. Uz to, neophodno je koristiti i odgovarajuće maske za kosu. 

Keratin za kosu
Foto: Freepik

 

Šta je keratinsko pakovanje za kosu i zbog čega je bitno

Keratinsko  pakovanje (ili keratinska maska za kosu) je proizvod široko dostupan na našem tržištu, pa ga možete naći u gotovo svakoj drogeriji ili specijalizovanoj kozmetičkoj kući.  Recimo, ALEXANDAR Cosmetics nudi sve za kvalitetnu, zdravu i negovanu kosu, počevši od tretmana za ispravljanje kose FORTE i šampona za negu nakon tretmana do keratina u pločicama koji se koristi prilikom nadogradnje kose. Ako vas zanima da pročešljate kroz druge keratinske proizvode, ovde imate širok izbor kvalitetnih i proverenih proizvoda.

Svakako je potrebno da znate da kvalitetno keratinsko pakovanje za kosu predstavlja skup različitih grupa vitamina koji dodatno čuvaju, oporavljaju i neguju kosu. Nakon upotrebe, kosa će vam se češljati lakše, mirisaće fantastično, i vremenom će vratiti jačinu koju je izgubila usled raznih faktora.

Foto: Alexandar Cosmetics

 

Nakon pranja kose šamponom bez sulfata, nanesite keratinsku masku na krajeve kose i držite je do 15 minuta. Potom isperite mlakom vodom, i to je to – spremne ste da (opet) zavladate svetom!

 

Ali, imam milion obaveza, a samo 24 h na raspolaganju. Da li ću zaista stići da negujem kosu svakodnevno?

Nažalost, ne možemo uvek da držimo kvalitet svoje kose pod kontrolom. Usled velikog zagađenja vazduha, stresa, nezdrave ishrane, čestog feniranja i farbanja i sličnih štetnih elemenata, nije puno dama koje mogu da se pohvale savršenim kvalitetom kose, zdravim, sjajnim i gustim vlasima.

Srećom, industrija lepote nas kontinuriano raduje brojnim kvalitetnim inovacijama. One nam pomažu da ostanemo negovani i lepi, da istovremeno hranimo kosu, pomažući joj da dobije gustinu i vrati izgubljeni kvalitet. Tretman keratinom je jedna od najboljih opcija. Obezbediće vašoj kosi sjaj, jačinu i mekoću, u isto vreme. 

 

Još nekoliko reči

Uz sve što imate da obavite u toku dana, nega kose u ovom obimu sigurno deluje kao još jedna stvar na listi obaveza kojoj, ma koliko želeli, nećete moći temeljno da se posvetite. Ali – znate kako kažu – nije zlato sve što sija, pa tako ni nega kose nije onoliko komplikovana koliko deluje.

Najbitnije je da se opremite odgovarajućim preparatima i na vreme počnete na pravilan način da negujete kosu. Već posle dva-tri ponovljena procesa, nega kose na ovoj način postaće rutina. Drage dame, ne uskraćujte sebi estetski lepu i zdravu kosu. Uostalom, zar ne mislite da je vreme da brigu o sebi stavite, konačno, na prvo mesto?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 42 komentar(a)

Komentari

  • Jeca
    19.03.2024. 15:21

    Da li mogu ici na magnetnu rezonancu vrata ukoliko imam nadogradjenu kosu keratinom?

  • Alexandar Cosmetics
    19.03.2024. 15:37

    Poštovana Jeco,
    Hvala na javljanju.
    Za razliku od nadogradnje kose pomoću mikroringova, kosa koja je nadograđena keratinom ne bi trebalo da predstavlja smetnju za snimanje. Ipak, savetujemo Vam da se o ovom pitanju konsultujete sa lekarom ili medicinskim tehničarem.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav!
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Jelena
    15.02.2024. 10:14

    Zdravo,
    Radila sam keratin, obzirom da mi je koza glave sklona peruti koji sampon i pakovanje mi preporucujete da koristim ? Hvala,

  • Alexandar Cosmetics
    15.02.2024. 10:33

    Poštovana Jelena,
    Hvala na javljanju i poverenju.
    S obzirom da je nakon keratinskog tretmana potrebno koristiti šampone za kosu koji ne sadrže sulfate (SLS i SLES) i imajući u vidu osetljivost Vaše kože glave, naša preporuka je da isprobate: KYO Cleanse System šampon za čestu upotrebu, koji sadrži umirujući pantenol i ulje lanenog semena, ili INSIGHT Clarifying šampon protiv peruti, koji takođe ne sadrži SLES i SLS, a u njegovom sastavu se nalazi 97% sastojaka prirodnog porekla.
    Što se tiče pakovanja, odnosno maski za kosu, naš predlog je da izaberete proizvode koji su namenjeni za negu suve kose. Kompletnu ponudu pogledajte na sledećem linku: https://www.alexandar-cosmetics.com/kosa/nega/maska.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav!
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Dzeneta
    07.01.2024. 04:15

    da li smem da farbam kosu kanom ako sam prethodno radila keratin hoce li to isprati keratin?

  • Alexandar Cosmetics
    08.01.2024. 09:09

    Poštovana Dženeta,
    Hvala na javljanju.
    Kako će kosa tretirana keratinom reagovati na kanu zavisi od mnogo faktora, između ostalog i od proizvoda koji su korišćeni za keratinskim tretman, od vremena kada je taj tretman rađen, kao i od samog stanja i kvaliteta kose. Savetujemo Vam da se oko ovog pitanja detaljno konsultujete sa frizerima (koji su radili keratinski tretman), kako biste postigli željene rezultate.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav!
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Jelena
    16.10.2023. 00:22

    Pozdrav.Bolujem od lupusa i 15god sam pod th kortizona i drugih jakih lekova.Kosu farbam u plavu boju farbom bez amonijaka,ali je zbog svega suva,kida se,tanke vlasi i izgleda kao slama/ metla.
    Pre 2 meseca sam stavila keratin,(sada posto sam procitala vas clanak nznm koji), znam da je mirisalo na vanilu.I posle tacno 3 pranja je nestalo ili se opralo.Koristila sam sampon bez sulfata i ispostovala sve sta mi je frizer rekao.
    Pitanja su: da li smem opet da stavim keratin i koji bi mi vi strucno preporucili
    Kada bih mogla da ponovim tretman
    Unapred vam se zahvaljujem.

  • Alexandar Cosmetics
    17.10.2023. 13:26

    Poštovana Jelena,
    Hvala na javljanju i poverenju.
    Efekat keratinskog tretmana zavisi od mnogo faktora, između ostalog od vrste proizvoda koji se koriste, načina njihove primene, kao i nege i održavanja kose nakon tretmana. Uobičajeno je da efekat keratinskog tretmana traje nekoliko meseci (ili barem nekoliko nedelja). Opšta preporuka je da se kosa uopšte ne pere tri dana nakon samog tretmana, da se neko vreme izbegava kupanje u slanoj i/ili hlorisanoj vodi (more, bazen), da se farbanje kose radi barem četiri nedelje pre ili posle tretmana, kao i da se za pranje i negu kose koriste proizvodi bez agresivnih sastojaka, poput šampona bez sulfata. Ukoliko se niste pridržavali nečeg od pomenutih faktora to može biti razlog kraćeg dejstva keratinskog tretmana.
    Tretman se, po pravilu može ponoviti nakon nekoliko nedelja, odnosno po prestanku dejstva prethodno rađenog tretmana, ali svakako predlažemo da se o tome detaljno konsultujete sa frizerom. S obzirom da imate lupus, takođe savetujemo da se o svim detaljima konsultujete i sa lekarom.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav!
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Tamara
    17.08.2023. 22:08

    Zdravo, imala sam problema sa opadanjem kose i sada je jako kratka i u fazi je rasta. Koristila sam puno preparata jer imam i nisko gvožđe. Takođe se sada dosta kovrdža, a pošto je kratka to ne izgleda baš najlepše. Da li je preporučljivo da uradim keratinski tretman za ravnu kosu ili da je oporavim, da li je pametno, i da li će to imati neke negativne posledice po moju kosu?

  • Alexandar Cosmetics
    18.08.2023. 10:04

    Poštovana Tamara,
    Hvala na javljanju i poverenju.
    S obzirom na situaciju koju ste opisali najbolje bi bilo da se detaljno konsultujete sa lekarom, kako biste bili sigurni šta smete da koristite, a šta da izbegavate u fazi oporavka i obnavljanja kose. S obzirom da je keratinsko ispravljanje kose hemijski tretman, naš savet je da najpre ojačate i oporavite kosu, pa tek onda da uradite ovaj tretman.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Mima
    21.06.2023. 22:12

    Poštovani, da li je preporučljivo da se ide u solarijum pre prvog pranja kose nakon tretmana kose keratinom (u naredna 3 dana, po urađenom tretmanu)?

  • Alexandar Cosmetics
    22.06.2023. 08:30

    Poštovana Mima,
    Hvala na poverenju.
    Odlazak u solarijum ne bi trebalo da ima negativan uticaj na keratinski tretman. Važno je da izbegavate pranje i druge tretmane kose 72 sata nakon keratinskog ispravljanja.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Maja
    10.06.2023. 14:08

    Dobar dan. Interesuje me koliko vremena nakon keratinskog tretmana ispravljanja kose,treba da prodje da bih uradila I highlights?
    Lp!

  • Alexandar Cosmetics
    12.06.2023. 09:48

    Poštovana Majo,
    Hvala na pitanju i poverenju.
    Preporuka je da se farbanje kose (bez obzira na tehniku) radi pre, a ne odmah nakon keratinskog tretmana, kako bi efekat ispravljanja kose bio što postojaniji. Uopšteni savet je da se farbanje kose radi bar četiri nedelje nakon primene keratinskog tretmana. Ovaj period može biti i kraći i duži, u zavisnosti od proizvoda koji se koriste, pa je najbolje da se detaljno konsultujete sa frizerom/frizerkom koji/koja je radio/radila keratinski tretman.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Nataša
    18.05.2023. 09:09

    Poštovani,
    Puno hvala na odgovoru, pitanje za keratin pre mora se nije odnosila na 10 dana pre mora, a bojazan je od slane vode i kose koja je mokra veći deo dana. Ispoštovan bi bi preporučeni period bez kvašenja.
    Hvala

  • Alexandar Cosmetics
    18.05.2023. 13:14

    Poštovana Nataša,
    Na efikasnost i postojanost tretmana utiče mnogo faktora, između ostalog i vrsta proizvoda koji se koriste, način njihove primene, kao i način nege nakon tretmana. Naš predlog je da se oko ovog pitanja detaljno konsultujete sa frizerom/frizerkom i raspitate se o tome koje preparate koristi, na koji način, kao i šta su njegove/njene preporuke i saveti.
    S obzirom da ne znamo koje proizvode planirate da koristite i na koji način, ne možemo vam dati pouzdan odgovor, jer su iskustva korisnika različita. Mi do sada nismo imali pritužbe na proizvode iz naše ponude po ovom pitanju.
    Ukoliko odlučite da tretman radite pre odlaska na more, potrudite se da po izlasku iz vode kosu isperete čistom, „običnom” vodom, a za redovno pranje kose obavezno koristite šampone bez sulfata i drugih agresivnih sastojaka.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Nataša
    17.05.2023. 20:55

    Poštovanje,

    Da li biste mi preporučili da keratin uradim pre odlaska na more, ili bolje nakon, zbog slane vode. Kosa je inače tanka i lomljive, odmor je u trajanju od mesec dana

  • Alexandar Cosmetics
    18.05.2023. 08:49

    Poštovana Nataša,
    Hvala na javljanju i poverenju.
    Opšta preporuka je da se najmanje 72 sata nakon keratinskog tretmana izbegava kupanje u bazenu i moru, a u zavisnosti od proizvoda koje koristite za tretman ovaj period može biti i duži. Zbog toga vam preporučujemo da keratinsko ispravljanje kose radite po povratku sa mora.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Tijana Lazarević
    14.05.2023. 10:23

    Da li se keratin sme raditi tokom ciklusa?

  • Alexandar Cosmetics
    15.05.2023. 08:53

    Poštovana Tijana,
    Hvala na javljaju i pitanju koje ste postavili.
    Keratinski tretman ispravljanja kose možete raditi bez obzira na ciklus.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Marija Jerinić
    02.05.2023. 11:12

    Postovani, htela bih da radim keratin za ispravljanje kose sa ovim Vasim kompletom https://www.alexandar-cosmetics.com/proizvod/set-za-ispravljanje-kose-evan-care-coffee-gold-protein pa me zanima koji sampon i regenerator ikli masku preporucujete posle toga?

  • Alexandar Cosmetics
    05.05.2023. 09:01

    Poštovana Marija,
    Hvala na interesovanju za naše proizvode.
    Proizvod koji želite da koristite je namenjen pre svega za profesionalnu upotrebu. Kao i kod svih preparata koji se koriste za ispravljanje kose, važna je pravilna nega i nakon tretmana. Da bi rezultati bili što postojaniji, birajte proizvode bez agresivnih sastojaka. Najvažnije je da koristite šampon bez sulfata, a što se tiče balzama i maske, birajte one koji su obogaćeni biljnim uljima i drugim hranljivim sastojcima.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Mirjana
    24.04.2023. 14:46

    Poštovani radila sam keratin imam vaš šampon za pranje samo me zanima da li je bitno koju farbu za kosu da koristim ili mogu ko i do sad što sam koristila.hvala

  • Alexandar Cosmetics
    24.04.2023. 15:18

    Poštovana Mirjana,
    Hvala na javljanju i postavljenom pitanju.
    Obično se preporučuje da se keratinski tretman radi nakon farbanja kose (a ne pre). Da bi efekat bio što postojaniji, ne savetuje se farbanje neko vreme nakon primene keratinskog tretmana ispravljanja kose. Ovaj period zavisi od toga koji proizvodi su korišćeni, a najčešće je to oko mesec dana.
    Što se tiče odabira farbi, naša preporuka je da koristite farbe za kosu bez amonijaka.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Lana
    18.04.2023. 10:32

    Da li posle tretmana ispravljanja kose sme da se ide na bazen? Hvala

  • Alexandar Cosmetics
    18.04.2023. 11:09

    Poštovana,
    Hvala na poverenju i postavljenom pitanju.
    Opšte pravilo je da se 72 sata nakon keratinskog tretmana ispravljanja kose ne pere kose i ne koriste nikakva sredstva za negu i stilizovanje, kao i da se u ovom periodu izbegava kupanje/plivanje u bazenu ili moru (zbog hlora odnosno soli). U zavisnosti od proizvoda koji se koriste i njihovog sastava, ovaj period može trajati i duže. Najbolje je da proverite šta preporučuje proizvođač (odnosno šta piše na deklaraciji korišćenih proizvoda) ili da se konsultujete sa frizerom.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Verica Belić
    23.11.2022. 21:59

    Koji brendovi keratina su kvalitetni?

  • Alexandar Cosmetics
    24.11.2022. 10:36

    Poštovana Verice,
    Hvala na interesovanju.
    Ukoliko želite da dubinski obnovite i hidrirate kosu, naša preporuka je Keratin Protein kolekcija brenda Hask. Nakon upotrebe ovih proizvoda, kosa će dobiti zdrav izgled i visok sjaj.
    Ako tražite keratin za ispravljanja kose, iz našeg asortimana preporučujemo set za brazilsko ispravljanje svih tipova kose brenda Urban Keratin koji sadži sve neophodne proizvode za ovaj tretman.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Dijana
    11.11.2022. 08:34

    Radila sam keratin Cadiveu , kupila sam vas sampon macadamia oil, bez sulfata braon bocica, i samo njega koristim, al je zamrsim prilikom pranja. Dal treba da pored sampona koristim jos neke preparate kako bih imala bolju negu i duze trajanje. Nekako se brzo umasti. Dal mi treba i sta smem, koji balzam, koji sprej, koju masku, bojim se da kupim pogrešne preparate, sta smem da koristim sve sad.

  • Alexandar Cosmetics
    11.11.2022. 15:02

    Poštovana Dijana,
    Hvala na poverenju.
    Proizvodi brenda čiji keratin ste koristili nisu deo našeg asortimana i nije nam poznat njihov sastav, pa samim tim ni kako pomenuti keratin reaguje sa drugim proizvodima i šta bi bilo najbolje da koristite.
    Opšta preporuka je da se nakon keratinskog tretmana obavezno upotrebljavaju blagi šamponi bez tzv. štetnih sulfata (SLS i SLES) i parabena, ali i odgovarajuće maske i balzami. S obzirom da Vam se, kako kažete, kosa brzo masti, verovatno imate masnu kožu glave, pa Vam šamponi sa velikom koncentracijom ulja makadamije ne odgovaraju. Naša preporuka je da isprobate druge šampone, poput:
    INSIGHT Intech – namenjen za upotrebu nakon tretmana ispravljanja kose, kako bi se postignuti efekat što duže održao;
    KYO Kyorganic – blage formule sa organskim sastojcima, pogodan je za čestu upotrebu;
    INSIGHT Daily Use – namenjen za svakodnevno pranje kose, sadrži 97% sastojaka prirodnog porekla;
    INSIGHT Rebalancing – obogaćen prirodnim ekstraktima čajevca, grejpfruta, lavande i breze i namenjen za masnu kosu.
    Da biste olakšali raščešljavanje kose i smanjili pojavu zamršenih krajeva, obavezno nakon svakog pranja kose šamponom koristite odgovarajući balzam. Ovi proizvodi omogućavaju „zatvaranje kutikula”, zaglađuju vlasi i na taj način olakšavaju raščešljavanje. Naša prekoruka je KYO Kyorganic balzam sa babmusom, crnim čajem i biljnim keratinom.
    Ukoliko želite da dodatno nahranite i omekšate kosu, predlažemo da isprobate INSIGHT Intech masku za ispravljanje kose, koja ima višestruko dejstvo i sadrži 98% sastojaka prirodnog porekla.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Jovana
    20.10.2022. 02:20

    Ja sam uradila keratiniski tretman kod jednog decka, radio mi je ranije bilo mi je sve ok, radila sam pre dva dana, dobila sam alergijsku reakciju, nikada pre nisam imala, rekao je da se menjao proizvod radio je sa Lorealovim keratinom, ne razumem se najbolje, ali isla sam preko preporuke. Prvi put mi je bilo savrseno i sada mi je ravna kosa i gusca, inace imam kovrdzavu, ali odmah nakon ovog tretmana sam dobila osip po celoi kozi, a teme glave mi je cvrnkasto i svrbi me. Ne znam sta da radim? Nemam dermatologa, ne znam da li moze da se spere to sa nekim samponom? Ili da se skine keratin kada se nanese? Ne mogu ovako da izdrzim vise?
    Pozdrav

  • Alexandar Cosmetics
    22.10.2022. 12:58

    Poštovana Jovana,
    Hvala na javljanju i poverenju.
    Mi smo kompanija koja se bavi prodajom kozmetičkih proizvoda, a proizvodi za negu i stilizovanje kose pomenutog brenda nisu deo našeg asortimana, pa Vam o njima ne možemo dati više informacija.
    S obzirom da je u pitanju hemijski tretman, reakcije u vidu osipa i crvenila su moguće kod osoba koje imaju osetljivu kožu, alergije ili netoleranciju na određene sastojke. Savetujemo Vam da se obavezno konsultujete sa lekarom. Ukoliko niste u mogućnosti da posetite dermatologa, obratite se lekaru opšte prakse, a prethodno bi bilo dobro da od frizera tražite da Vam pošalje tačan sastav (spisak sastojaka) korišćenih proizvoda, kako biste lekaru dali pouzdane informacije.

    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Andjela
    16.08.2022. 10:09

    Poštovani,
    Koje je vreme potrebno za pauzu izmedju prvog tretmana i drugog?
    Prvi tretman sam radila prosle godine u septembru i trajalo je do marta

  • Alexandar Cosmetics
    16.08.2022. 10:21

    Poštovana Anđela,
    Hvala za pitanje koje ste postavili.
    Keratinski tretman se može raditi na svakih šest meseci, kako biste obnovili željeni efekat. Ako u proteklih šest meseci niste primenjivali keratinski tretman, sada možete da ga uradite.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Nadja
    02.12.2021. 15:15

    Dobar dan, sa koliko godina je prikladno da se uradi keratin?

  • Alexandar Cosmetics
    02.12.2021. 15:25

    Poštovana Nađa,
    Hvala na javljanju i postavljenom pitanju.
    Za primenu keratinskog tretmana ne postoji jasno definisana starosna granica. Ne preporučuje se primena tretmana na dečijoj kosi, jer se kod njih folikul dlake nije u potpunosti razvio.

    Ukoliko imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Natasa Kuzmanovic
    17.11.2021. 23:32

    Posle tretmana keratinom da li sme da se koristi suvi sampon za pranje kose jer mi se koren dlake i dalje masti?

  • Alexandar Cosmetics
    18.11.2021. 08:20

    Poštovana Nataša,
    Hvala na komentaru.
    Nakon tretmana keratinskog ispravljanja kose možete koristiti šampone za suvo pranje kose. Opšta preporuka je da se ovi proizvodi ne koriste češće od dva-tri puta nedeljno.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Bojana
    11.11.2021. 21:53

    Mozete li mi reci koliko od prilike kosta tretman ispravljanja kose keratinom i da li mora da se fenira nakon svakog pranja

  • Alexandar Cosmetics
    12.11.2021. 08:50

    Poštovana Bojana,
    Hvala na komentaru.
    Cene tretmana keratinskog ispravljanja kose se razlikuju od salona do salona, a zavise od mnogih faktora, poput dužine Vaše kose i proizvoda koje frizeri koriste. Naša kompanija se bavi distribucijom i prodajom kozmetičkih proizvoda za profesionalnu i kućnu upotrebu. Iako sarađujemo sa brojnim frizerskim salonima, nemamo uvid u cene njihovih usluga. Predlažemo da kontaktirate nekoliko različitih salona i konsultujete se sa njima oko svih detalja vezanih za konkretan tretman.
    Nakon keratinskog ispravljanja kose nije obavezno da svaki put posle pranja fenirate kosu, ali je neophodno da za pranje koristite šampon bez štetnih sulfata, kako bi efekat tretmana trajao što duže.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com

  • Jelena
    16.10.2021. 13:22

    Gde može da se kupi

  • Alexandar Cosmetics
    18.10.2021. 09:00

    Poštovana Jelena,
    Hvala na javljanju i interesovanju.
    Kompletan asortiman naših proizvoda možete pogledati i poručiti preko našeg sajta: http://www.alexandar-cosmetics.com.
    Takođe, ceo asortiman je dostupan u našim prodajnim objektima u Novom Sadu: maloprodaja u ul. Miše Dimitrijevića, broj 1 i veleprodaja na adresi Cara Dušana, 69.
    Ako ste zainteresovani za kupovinu proizvoda u drugim mestima širom Srbije (i regiona), predlažemo da pogledate spisak naših distributivnih centara i da direktno kontaktirate najbližeg distributera, kako biste proverili dostupnost željenih proizvoda. Ukoliko Vama najbliži distributivni centar trenutno nema na stanju željeni proizvod, možete tražiti da ga poruče za Vas (kako biste izbegli eventualne troškove online porudžbine). Sa njima se dogovorite oko svih detalja vezanih za preuzimanje proizvoda.

    Za dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | http://www.alexandar-cosmetics.com