Ženski parfemi: šest predloga za proleće 2024

Kako nam se bliži proleće, za mnoge najlepše godišnje doba, odlučili smo da vam predstavimo naše favorite među prolećnim mirisnim notama. Za ljubitelje voćnih, cvetnih i slatkih tonova, ovo je idealno doba, jer prolećni ženski parfemi su upravo takvi – osvežavajući, lagani i lepršavi. 

Ženski parfemi za proleće
Foto: Alexandar Cosmetics

 

S početkom proleća ne budi se samo priroda, već i naše nežne, romantične emocije, a mirisi su glavni krivci za nostalgična osećanja. Oni mogu da nas vrate ili odvedu na najlepše i najudaljenije predele, podsete na dragocene, sentimentalne trenutke: detinjstvo, nežno prijateljstvo, prvu ljubav… 

Nakon duge zime i intenzivnih drvenastih, jakih začinskih i zemljanih nota vreme je za osvežavajuće, čiste mirise. Ukoliko ste pre početka zime negde „zaštekali” vaš omiljeni cvetni miris, obavezno ga pronađite. Ako ipak tražite novi parfem, tu smo da vam pomognemo. Da bismo vas poštedeli muka prilikom odabira i kupovine parfema za proleće, suzili smo izbor na naših šest favorita.

Ovi ženski parfemi nikog neće ostaviti ravnodušnim, jer su satkani od jedinstvenih, očaravajućih mirisnih komponenti koje se savršeno dopunjuju. Bude čežnju i pomalo zaboravljene emocije. Bogatstvo cvetnih i nežnih nota, koje dugo ostaju u nozdrvama, ubrzaće dolazak proleća, makar u mislima. Nekoga će vratiti u detinjstvo i trčakaranje cvetnim livadama, a nekoga inspirisati i podstaći da stvara nove uspomene za budućnost.

 

1. COLOUR ME Pink – tipičan ženski parfem

Ružičasta boja nas obično asocira na nešto slatko, romantično i nežno. Upravo takav je i parfem Pink, engleskog brenda COLOUR ME. Sofisticiran, elegantan, slatkast i izuzetno ženstven. Ovaj opojan cvetni miris je odličan izbor za otvaranje prolećne sezone. Unikatna mešavina geranijuma, ruže, ljiljana i vanile oduševiće istančan ukus istinskih ljubitelja cvetnih nota i naterati vas da punim plućima udahnete miris proleća. Ovo je definitivno jedan od onih parfema za kojima se svako okreće. Kada pomirišete parfem poželećete da ste na pikniku, pod vedrim nebom, na cvetnoj livadi sa koje se pruža prelep pogled na panoramu nekog dalekog, raskošnog grada.

Ovaj parfem je dostupan u bočicama od 50 ml i 100 ml, kao i u setu sa parfemisanim sprejem (dezodoransom) za telo. Ako tražite poklon za mlađu žensku osobu, koja voli nežne i romantične mirise, ovo bi mogao biti idealan izbor. 

Ženski parfemi Colour Me
Foto: Alexandar Cosmetics

 

2. Vanvremenski ženski parfemi – MAKEUP REVOLUTION Timeless naš izbor

Ženska toaletna voda MAKEUP REVOLUTION Timeless je nov, moderan, a ipak klasičan, vanvremenski miris koji nam je stigao iz Velike Britanije. Elegantan, senzualan, uzbudljiv i efektan miris, koji je veoma postojan na koži. Ova toaletna voda je odličan izbor za prefinjene dame sa stilom, bogata je divnim cvetnim notama, koje se „pri otvaranju” prepliću sa drvenastim i začinskim akordima.

Proizvod je dostupan u elegantnoj bočici od 100 ml,  tzv. putnom pakovanju od 10 ml, kao i u setu sa losionom za telo iste mirisne note. Ova kombinacija je idealna za poklon ozbiljnim damama koje vole čiste cvetne mirisne note i parfem po kojem će biti prepoznatljive.

Makeup Revolution parfem
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Da li ste znali za ovaj trik?

Nanošenjem losiona, kreme ili mleka na kožu, pre nanošenja parfema omogućava se njegova duža postojanost. Koža na taj način duže ostaje hidrirana, a miris postojaniji. Ove i slične savete čitajte u našem tekstu „Kako da parfem miriše što duže”

 

3. COLOUR ME Colours – bogatstvo mirisa

Ukoliko volite jedinstvene kombinacije različitih mirisa, ženski parfem COLOUR ME Colours bi mogao biti dobar izbor. Ovo je veoma autentičan, neponovljiv i skladan sklop različitih mirisnih tonova za žene vatrenog i avanturističkog duha. Svež, efektan, intenzivan i veoma postojan parfem koji je odlična opcija za prelazak sa zimskih, na prolećne parfeme. 

Kombinacija čistih, citrusnih mirisnih nota bergamota i breskve prilikom „otvaranja”, protkana je dozom pačulija. Dodatak cvetnih akorda ruže i jasmina, sa završnicom vanile i mošusa, izdvaja ovaj parfem od drugih. 

Ako su ženski parfemi upečatljivih mirisnih nota vaš zaštitni znak, ovaj parfem je naša topla preporuka za proleće, ali i sva druga godišnja doba. Dostupan je u bočicama od 50 ml i 100 ml. 

Parfem za sva godišnja doba
Foto: Alexandar Cosmetics

 

4. O’JUVI Dancing Under the Full Moon – zavodljiv miris koji dugo ostaje u vazduhu

Parfem O’JUVI Dancing Under the Full Moon je savršen izbor za noćne izlaske i otvaranje sezone dugih večernjih, prolećnih šetnji. Motiviše, inspiriše i pokreće pozitivnu energiju. Ovaj parfem ima i određenu dozu vrcavosti, pa se nemojte iznenaditi ako vas natera da (kao što i sam naziv sugeriše) zaplešete pod punim Mesecom. Jedno je sigurno, kuda god da prođete, za vama će ostati zavodljiv mirisni trag, koji se dugo pamti i ostaje u nozdrvama. 

Ovaj parfem nije rezervisan samo za dame, već je u pitanju unisex mirisna nota, pa smo sigurni da će se dopasti i mnogim muškarcima. Kombinacija pažljivo odabranih sastojaka, slatkih, cvetnih i citrusnih mirisnih nota, oduševiće svakog ljubitelja bombonastih, zavodljivih i osvežavajućih mirisa. Posebno dominiraju opojne, slatkaste note vanile i karamele, protkane mirisom cveta pomorandže. 

Prolećni ženski parfemi
Foto: Alexandar Cosmetics

 

5. BLUSH Seductive – odličan izbor kada su u pitanju ženski parfemi

Ženski parfemi koji se preporučuju za prolećnu sezonu obično imaju dominantne nežne, cvetne mirise. Parfem BLUSH Seductive je jedan od onih romantičnih, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, jer je veoma dopadljiv. 

Bez obzira da li tražite ženski parfem za sebe, prijateljicu, devojku, sestru, majku ili koleginicu, ovaj miris je bez greške. Među izuzetno ženstvenim mirisnim tonovima dominira harmonična cvetna mešavina nekoliko vrsta ruža i tipičnog prolećnog cveća (božur, magnolija). 

Izuzetno prijatna i lako prepoznatljiva kompozicija laganih cvetnih nota, oduševiće sve koji se nađu u blizini onog ko ga „nosi”. Raskoš mirisnih tonova dolazi do izražaja prilikom „otvaranja”. Što duže stoji na koži, sve je lepši i lepši. Podseća na neki poznati miris koji nas vraća u detinjstvo i pravljenje buketa i venčića od cveća. Opijeni ovim mirisom lako ćete moći da zamislite sebe kako šetate cvetnim poljima.

Ovaj parfem je dostupan samo u bočici od 20 ml i verujemo da ćete ga brzo potrošiti. Iako malo, ovo pakovanje je i njegova dodatna prednost, jer ga lako možete poneti svuda sa sobom. Zahvaljujući malim dimenzijama, staje u svaku tašnicu i sigurni smo da se nećete odvajati od njega. Nisu svi ženski parfemi tako praktični, zar ne?

Blush ženski parfemi - Alexandar Cosmetics
Foto: Alexandar Cosmetics

 

6. Ženski parfemi za sve prilike – MAKEUP REVOLUTION Revolutionary odabir bez greške

Ženska toaletna voda MAKEUP REVOLUTION Revolutionary je veoma intuitivan i zavodljiv miris koji odiše nežnošću, gracioznošću i luksuzom. Otvara se notom vanile, praćene voćnim mirisima, pačulijem i suptilnim drvenastim akordima. Ukoliko tražite nešto potpuno drugačije, ovo je dobra opcija. Samo retki poznavaoci parfema, sa veoma istančanim čulom mirisa, moći će da prepoznaju svaku mirisnu notu od koje je satkan. 

Ovo je jedinstven parfem za proleće, koji sigurno nemaju „baš svi” iz vašeg okruženja, pa će očarati svakog slučajnog ili namernog prolaznika. Proizvod je dostupan u bočicama od 10 ml i 100 ml, kao i u setu sa losionom za telo, koji dodatno hidrira i osvežava kožu.

Toaletna voda i losion za telo
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Pišite nam koje su vaše omiljene mirisne note i da li parfeme birate i menjate u skladu sa godišnjim dobom, delom dana, raspoloženjem ili nekim drugim kriterijumom.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)