Zašto je niacinamid neizostavan u nezi kože

Iako je najpoznatija njegova uloga u nezi masne kože, niacinamid ima višestruku namenu. Ovo je veoma dragocen sastojak u kremama i serumima za negu lica. Koje su najznačajnije blagodeti redovne primene kozmetike sa niacinamidom, otkrijte u nastavku teksta.

Niacinamid za lice
Foto: Freepik

 

Ukoliko želite zdravu, blistavu, hidriranu kožu i ujednačen ten, vreme je da upoznate niacinamid. U poslednje vreme mnoge kozmetičke kuće sve češće koriste ovaj sastojak u svojim proizvodima, jer se pokazao kao veoma efikasan u svakodnevnoj rutini i profesionalnim tretmanima nege kože.

 

Šta je niacinamid

Niacinamid je veoma stabilan sastojak, koji predstavlja aktivnu formu niacina, odnosno vitamina B3. Ovaj sastojak je izuzetno popularan u kozmetičkoj industriji. Koristi se za proizvodnju krema i seruma za negu kože lica, jer ima skoro pa neutralnu pH vrednost. Dodatna prednost je što nema kiselu bazu, što znači da ne izaziva iritacije i crvenilo na koži. Zbog toga je kozmetika sa niacinamidom posebno pogodna za osobe sa osetljivom kožom.

Takođe, ovaj sastojak nema sposobnost rastvaranja u ulju, pa proizvodi sa niacinamidom imaju vodenu bazu. Zahvaljujući tome, niacinamid je posebno efikasan za negu masne i kombinovane kože.

Šta je niacinamid
Foto: Freepik

 

Niacinamid ima izuzetno važnu ulogu u ljudskom organizmu, jer učestvuje u metaboličkim procesima. Između ostalog, zadužen je za podsticanje proizvodnje koenzima, kolagena i lipida koji su značajni za zdrav izgled kože. Naše telo ima sposobnost da proizvodi ove materije u maloj količini. Zato je potrebno da niacinamid redovno unosimo kroz hranu. Riba, orašasti plodovi i pečurke su bogati ovim vitaminom. Dobra vest je da se niacinamid može uneti i direktno preko kože, kroz redovnu upotrebu krema, seruma, losiona i drugih kozmetičkih proizvoda sa ovim aktivnim sastojkom.

 

Niacinamid za lice – najbolji serumi

Popularnost ovog sastojka sve više raste iz dana u dan, o čemu svedoče i rezultati pretraga na Internetu kao i objave na društvenim mrežama. Na tržištu je u poslednje vreme prisutan sve veći broj kozmetičkih proizvoda sa niacinamidom: tonici, serumi, kreme… Velika ponuda proizvoda često ume da oteža izbor, pa smo odlučili da vam damo preporuke. U nastavku predstavljamo naše favorite među serumima za negu kože lica.

 

REVOX B77 Just Niacinamide 10%

 

Serum za hidrataciju kože Revox B77 Just Niacinamide je namenjen za dnevnu i noćnu negu lica. Sadrži 10% niacinamida koji pomaže da koža (p)ostane zdrava. Pozitivno utiče na smanjenje vidljivosti flekica, ujednačava ten, reguliše nivo lučenja sebuma i čini kožu baršunastom i hidriranom. Jača njenu prirodnu barijeru, sprečava gubitak vode i štiti je od spoljašnjih uticaja i iritacija.

Proizvod pozitivno deluje na suvu, grubu i neravnu teksturu kože lica. Ne sadrži parabene, mineralna ulja, konzervanse i parafin. Pogodan je za sve tipove kože i može se koristiti ujutru i uveče.

Revox b77 niacinimid 10%

REVOLUTION SKINCARE 10% Niacinamide + 1% Zinc

Revolution Skincare niacinamid i cink

 

Serum za lice Revolution Skincare Niacinamide & Zinc je namenjen za sve tipove kože lica, a prvenstveno za masnu kožu sklonu upalama. Zahvaljujući izbalansiranoj kombinaciji sastojaka (pre svega niacinamida i cinka), umanjuje vidljivost proširenih pora i ublažava crvenilo. Reguliše višak sebuma, ima umirujuće dejstvo, umanjuje vidljivost aktivnih upala i sprečava pojavu novih.

Može se koristiti svakodnevno za dnevnu i noćnu negu kože. Takođe, može se nanositi u veoma tankom sloju kao prajmer, ispod tečnog pudera i korektora. Na taj način se ublažava vidljivost proširenih pora i smanjuje mogućnost pojave upalnih procesi na koži. Proizvod ne sadrži ulja, parfeme, parabene, alkohol i gluten.

NATURE SPELL 5% Niacinamide + 1% Zinc

 

Serum za regulisanje sebuma kože lica Nature Spell 5% niacinamid i 1% cink ima 100% vegansku formulu i pogodan je za sve tipove kože, a naročito masnu i kombinovanu. Reguliše lučenje sebuma, smanjuje vidljivost pora, ublažava vidljivost fleka i umiruje kožu, smanjujući pojavu akni. Redovnom upotrebom ovog proizvoda podstiče se proizvodnja kolagena, stimuliše sinteza ceramida u koži i na taj način podstiče njena regeneracija.

Može se koristiti ujutru i uveče, u malim količinama (veličine zrna graška), kako bi se postigao blistav i zdraviji izgled kože.

Niacinamide serum za lice

NUMEE Niacinamide 10%

Serum za lice

 

Multifunkcionalni serum za lice Numee sadrži visoku koncentraciju niacinamida (10%) i druge kvalitetne sastojke veganskog porekla, uključujući i voćne kiseline u manjem procentu. Koristi se za ublažavanje crvenila i vidljivosti finih linija i bora, kao i za ujednačavanje tena i jačanje zaštitne barijere kože. Naročito se preporučuje za masnu i kombinovanu kožu. Reguliše lučenje sebuma, smanjuje vidljivost hiperpigmentacije, umiruje upalne procese na koži i ima antioksidativna svojstva.

Sadrži 86,8% sastojaka prirodnog porekla. Dermatološki je testiran i pogodan čak i za osetljivu kožu lica.

REVUELE Niacinamide 15%

 

Serum za lice Revuele niacinamid pomaže u regulisanju lučenja sebuma, ublažavanju crvenila i umirivanju upalnih procesa na koži. Zahvaljujući visokoj koncentraciji nijacinamida (čak 15%) redovnom primenom se zaglađuje i jača koža, poboljšava njena tekstura i ujednačava ten, a lice dobija svež i zdrav izgled. Proizvod je veganskog porekla, nije testiran na životinjama i pogodan je za sve tipove kože.

Preporučuje se korišćenje seruma za večernje rituale nege. Svako veče, nakon čišćenja kože, nanesite nekoliko kapi seruma na lice i vrat i nežno umasirajte do potpune apsorpcije. Prve vidljive rezultate možete očekivati nakon 3-4 nedelje.

Revuele niacinamid za lice

REVOLUTION MAN Mattifying

Revolution Man serum sa niacinamidom

 

Serum za matiranje kože lica Revolution Man ima vegansku formulu, obogaćen je niacinamidom, cinkom i glicerinom. Reguliše lučenje sebuma, pomaže u smanjenju pojave proširenih pora, poboljšava teksturu kože, ujednačava i matira ten (zbog čega se posebno preporučuje za masnu i kombinovanu kožu lica).

Može se koristiti ujutru i uveče. Proizvod nije testiran na životinjama, ne sadrži parfeme i pogodan je za sve tipove kože, čak i za osetljivu. Iako je ceo asortiman proizvoda brenda Revolution Man namenjen pre svega muškarcima, ovaj proizvod mogu koristiti svi.

 

Zašto izabrati niacinamid

Redovnom primenom kozmetike za lice sa niacinamidom, vaša koža će prosto zablistati. Ublažićete tragove umora, iritacije, crvenilo, vidljivost pora i prekomerno presijavanje lica. Ukratko rečeno, pomoći ćete koži da vrati prirodan nivo hidratacije i zdrav izgled.

Niacinamid serum za lice
Foto: Freepik

 

Pišite nam kakva su vaša iskustva sa kozmetikom koja sadrži niacinamid. Koji su vaši omiljeni serumi i kreme za lice i koliko često ih koristite?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)