Sprej sa šljokicama za telo – sve što je potrebno da zablistate ovog leta

Pred početak letnje sezone, obično raste potražnja za jednim veoma specifičnim i mnogima omiljenim proizvodom. Sprej sa šljokicama za telo je u vrhu popularnosti među letnjim kozmetičkim proizvodima. Kako da maksimalno iskoristite sve njegove prednosti i koji su naši favoriti – otkrićemo u nastavku. 

Sprej za telo sa šljokicama
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Svetlucavi sprej za telo, losion, mleko ili ulje za telo sa šljokicama – šta god da izaberete za vrele letnje dane i večeri, nećete pogrešiti. Svi oni, više-manje, stvaraju sličan svetlucavi efekat na koži, a mnogi od ovih proizvoda su dostupni i u mirišljavoj verziji. Možete ih nanositi u većoj ili manjoj količini na određene delove tela, kako biste postigli željeni intenzivan ili suptilan efekat presijavanja kože. 

Imajući u vidu činjenicu da su sprejevi najpraktičniji za nanošenje, u nastavku ćemo posvetiti više pažnje ovoj vrsti proizvoda sa šljokicama.

 

Kako se koristi sprej sa šljokicama za telo 

Zahvaljujući pakovanju sa raspršivačem ovi proizvodi se veoma lako nanose na kožu. Ipak, važno je da obratite pažnju na nekoliko detalja.

  1. Zbog specifične težine, šljokice se ne zadržavaju na površini proizvoda, već se obično spuste na dno bočice. Veoma je važno da proizvod pre upotrebe dobro promućkate, kako biste naneli ujednačenu količinu glitera na kožu. 
  2. Proizvod uvek nanosite na suvu kožu. Najbolje nakon tuširanja, a posle nanošenja hidratantne kreme, mleka ili losiona, jer će šljokice lepše izgledati i duže se zadržati na hidriranoj koži.
  3. Kao i kod većine proizvoda u formi spreja, savet je da se nanose na kožu sa udaljenosti oko 20 cm, kako bi se na širu površinu nanela što ravnomernija količina.
  4. Iako se ovi proizvodi veoma brzo upijaju i ne ostavljaju mastan trag, po potrebi ih možete dodatno utrljati u kožu. U tom slučaju, dobro isperite dlanove, jer će na prstima sigurno ostati određena količina šljokica.
  5. Ono što je specifično za ove beauty proizvode je da kod njih ne važi pravilo „manje je više”. Za one koji vole više sjaja i još malo šljokica, dobra vest je da ne možete preterati sa količinom. U zavisnosti od željenog intenziteta svetlucanja, preparat možete nanositi u tanjem ili debljem sloju. Ukoliko želite glamurozniji efeka, nanesite svetlucavi sprej u većoj količini, odnosno u dva, tri sloja. 
  6. Za senzualan i zavodljiviji izgled, nanesite svetlucavi sprej na celo telo, odnosno delove kože koji nisu (i neće biti) pokriveni odećom. Posebno obratite pažnju na noge, ruke, ramena, vrat i dekolte. Ako želite dodatno da istaknete određene delove tela, nanesite veću količinu šljokica na te regije, npr. na dekolte i ključne kosti. 
Blush svetlucavi sprejevi
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Zašto je sprej sa šljokicama za telo letnji must have

  • Ističe svu lepotu kože; 
  • Blago zaglađuje kožu i daje joj prelep sjaj;
  • Ima umereno hidrirajuće dejstvo;
  • Naglašava preplanuli ten;
  • Brzo i lako se nanosi;
  • Ne ostavlja mastan i lepljiv sloj na koži (i odeći);
  • Često sadrži parfeme, koji dodatno osvežavaju kožu, a miris traje nekoliko sati.

 

Parfemisani sprej za telo sa šljokicama 

Pored prelepog svetlucavog efekta na koži, većina ovih proizvoda ima dodatnu prednost – osvežavajući miris. Zbog toga ih često možete pronaći na policama sa drugim parfemisanim sprejevima za telo. Mi smo izdvojili nekoliko naših favorita. 

Napomena: Iako mnogi ovi proizvodi sadrže intenzivne mirise, zapamtite da sprej sa šljokicama za telo nije zamena za dezodorans i parfem. Nemojte ih koristiti kao dezodorans, niti nanositi na lice, osim ako na deklaraciji nije naznačeno da je proizvod namenjen i za telo i za lice. Takođe, ukoliko imate neke povrede ili druge promene na koži (osip, iritacije, ekcem…), izbegavajte nanošenje šljokica na oštećene regije.

 

BLUSH Life’s a Peach

 

Parfemisani sprej sa šljokicama za telo BLUSH Life’s a Peach je izuzetno lagan i prijatan na koži. Tečna formula se lako nanosi i utrljava, bez ostavljanja masnih tragova. Brzo se upija i na koži ostavlja diskretan, a veoma svetlucav srebrni sjaj koji se dugo zadržava. Za intenzivniji efekat sjaja, možete naneti proizvod u više slojeva i koristiti ga više puta u toku dana. 

Formula je obogaćena prijatnim, osvežavajućim parfemom, laganih letnjih mirisnih nota, među kojima dominira miris breskve. Gornje mirisne note (breskva, banana i zeleno lišće) bude čula i podstiču letnju atmosferu. Za dodatnu dozu privlačnosti zaslužene su srednje note (mleko i ljubičica), koje ostavljaju blago sladunjav miris. Donje note mošusa upotpunjuju celu kompoziciju i podstiču samopouzdanje. 

Atraktivno pakovanje i efektan, pomalo provokativan naziv (Life’s a Peach), dodatni su razlozi zbog kojih bi ovaj sprej mogao postati i vaš favorit. Jedina mana koju smo našli je što je proizvod dostupan samo u pakovanju od 165 ml, koje nije baš praktično za nošenje u letnjoj torbici. Ujedno je ovo i dobra strana, jer proizvod možete koristiti u izdašnim količinama tokom celog leta.

Blush parfemisani sprej za telo sa šlokicama

 

BLUSH Looking Pine

Parfemisani sprej za telo sa mirisom vanile i ananasa

 

Ako volite ananas, čim špricnete ovaj sprej poželećete da pojedete jednu krišku ovog osvežavajućeg tropskog voća. To je prvi utisak koji ostavlja parfemisani sprej za telo sa šljokicama BLUSH Looking Pine. Ovo je pravi svež, voćni miris koji poziva na koktel i letnje žurke. U gornjim notama se oseti citrusna svežina narandže, koja je propraćena srednjim mirisnim notama ananasa, jabuke i breskve. Ovaj sprej je začinjen mirisima vanile u donjim notama, što daje posebnu privlačnost i lepršavost celoj mirisnoj kompoziciji.

Sadrži veoma sitne srebrne šljokice koje reflektuju visok sjaj i porelepo se prelamaju na koži pod sunčevim zracima. Šljokice se dugo zadržavaju na koži, dajući telu diskretan letnji sjaj.

Za dodatnu notu voćne svežine i intenzivniji sjaj kože, ovaj sprej možete nanositi više puta u toku dana.

Takođe, glavna mana, ali ujedno i prednost ovog proizvoda je veličina pakovanja. Iako nije pogodno za nošenje u tašni, sigurni smo da ćete voleti svakodnevno da ga koristite, pa će vam ova količina biti dovoljna za celu letnju sezonu.

 

 

Da li i vi volite efekat svetlucave kože? Pišite nam koji su vaši omiljeni sprejevi za telo sa šljokicama, kada i kako volite da ih „nosite”.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)