Beauty blender – čemu služi i kako se koristi

Beauty blender je nezamenjiv kozmetički pribor svakog profesionalnog šminkera. Njegova glavna uloga je ujednačavanje tena i najčešće se koristi za nanošenje i blendovanje tečnih i kremastih proizvoda. Međutim, tu nije kraj njegove efikasnosti. 

Zašto su makeup sunđeri toliko popularni i da li različiti oblici igraju važnu ulogu u postizanju krajnjeg efekta – otkrijte u nastavku teksta.

Beauty blender
Foto: Freepik

 

Šta je beauty blender

Kada se na tržištu kozmetičke i makeup industrije pojavio sunđer jajastog oblika, odmah je „zaludeo” sve ljubitelje šminkanja. Kratko rečeno, u pitanju je mali sunđerasti aplikator za šminku, koji mnogo olakšava posao i profesionalcima i amaterima. Tajna je u njegovoj lakoj primeni i ravnomernom raspoređivanju šminke po licu, čime se postiže ujednačen ten i prirodan izgled.

Zahvaljujući jedinstvenom obliku, beauty blender je idealan za nanošenje, konturisanje i blendovanje tečnih i kremastih proizvoda, poput prajmera, pudera, korektora, rumenila, hajlajtera… Iskusni šminkeri ne ograničavaju njegovu primenu samo na kreiranje dobre podloge. Po potrebi se može koristiti i za nanošenje praškastih proizvoda (pudera, fiksatora, bronzera), ali i za efiksno uklanjanje viška šminke ili korigovanje grešaka.

Beauty blender za šminkanje
Foto: Freepik

 

Glavne prednosti upotrebe beauty blendera su:

  • Ujednačeno i brzo nanošenje proizvoda;
  • Precizno prekrivanje teže dostupnih delova lica (poput uglova oko očiju);
  • Lako nadograđivanje količine proizvoda;
  • Postizanje prirodnog izgleda.

 

Kako se pravilno koristi beauty blender

Upotreba bjuti blendera je veoma jednostavna i postoje jasna pravila za korišćenje ove vrste aplikatora. 

Najvažnije pravilo glasi: koristite vlažan sunđer. Pre upotrebe potrebno je mlakom vodom pokvasiti aplikator i iscediti višak tečnosti. Ovaj korak je veoma važan. Ukoliko na suv sunđer nanesete tečni puder, on će upiti preveliku količinu proizvoda i nećete moći ravnomerno da nanesete i ujednačeno rasporedite puder na lice. 

Kako se koristi beauty blender
Foto: Freepik

 

Dodatno pravilo je da količina vode definiše pokrivnu moć. Za postizanje prirodnijeg izgleda neophodno je da blender bude više vlažan. Ukoliko želite da postignete veću i potpunu pokrivenost, potrebno je da više iscedite sunđer (kako bi bio što suvlji).

Takođe, veoma važno je da tečni i/ili kremasti proizvod ne nanosite direktno na sunđer. Pravilna primena podrazumeva da se beauty blender umoči u proizvod. Nanesite određenu količinu pudera na ravnu podlogu ili na spoljašnju stranu dlana, pa pomoću blendera, tapkajućim pokretima nanesite proizvod na lice.

 

Pravilno čišćenje i čuvanje

Na kozmetičkom sunđeru se, pored ostataka šminke, skupljaju i sitne čestice odumrlih ćelija kože i druge nečistoće. Kao i kod bilo kog pribora za rad, veoma je važno pravilno održavanje. S obzirom da ovaj proizvod tokom primene dolazi u direktan kontakt sa kožom, redovnim čišćenjem bjuti blendera čuvate i štitite svoju kožu, a ujedno produžavate njegov vek trajanja. 

Nakon svake upotrebe obavezno operite sunđer vodom i blagim sapunom. Veoma je važno da dobro isperete sve ostatke šminke. To ćete najlakše postići uzastopnim pritiskanjem (ceđenjem) sunđera pod mlazom vode. Postupak ponavljajte, sve dok blender ne bude potpuno čist.

Osim temeljnog pranja, važno je i da se proizvod dobro osuši. Nakon čišćenja sačekajte da se sunđer osuši, pa ga tek onda odložite u zatvorenu kutijicu ili neseser.

Bjuti blender - čišćenje
Foto: Freepik

 

Da li ste se već uverili u sve moći ovog malog, a dragocenog proizvoda? Pišite nam kako vi koristite svoj beauty blender. Da li ste omiljene četkice za nanošenje pudera zamenili sunđerom ili za šminkanje kombinujete obe vrste „alata”?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)