Ruski volumen: svilene trepavice za kraljevski pogled

Kada kažemo „nadogradnja trepavica”, većina nas najpre pomisli na klasičnu nadogradnju, koja povećava dužinu trepavica. Međutim, svilene trepavice, odnosno tehnika nadogradnje „ruski volumen“ (Russian Volume), nudi sasvim drugačiji rezultat. Daje efekat znatno gušćih i dužih trepavica, zahvaljujući čemu će vaše oči sigurno biti primećene.

Svilene trepavice za nadogradnju
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Uz svilene trepavice više nema brige oko toga da li će vam trepavice otpasti, niti osećaja da na svojim kapcima nosite oklop. U poređenju sa drugim vrstama, svilene trepavice su veoma lagane, nežne i prijante za nošenje. Za njihovu pravilnu aplikaciju potrebne su određene veštine i preciznost u radu, za šta se koriste različite tehnike nadogradnje. Najpoznatije su „ruski volumen“ i „1 na 1″ (dlaka na dlaku).

 

Uz „ruski volumen“ kompromis između dužine i volumena trepavica postaje prošlost

Raskošan volumen, kao nedostajući element mnogim starijim tehnikama nadogradnje, danas je lako dostupan. Izbor između dužine i volumena trepavica sada je, zahvaljujući Russian Volume tehnici, prošlost.

Tehnika ruski volumen je inovativna metoda nadogradnje trepavica, koja je razvijena u Rusiji 2010. godine. Podrazumeva nanošenje najmanje dve, a najčešće pet-šest ili više veoma laganih dlačica na jednu prirodnu trepavicu. Na taj način se postiže veća gustina, volumen i atraktivan izgled. Kako bi se dobio maksimalan učinak, na oko se, u proseku, aplicira oko 200 dlačica (trepavica). U zavisnosti od željenog efekta taj broj može biti i mnogo veći.

Za ovu metodu nadogradnje koriste se posebne svilene trepavice. Tehnologija njihove izrade je obezbedila kreiranje veoma tankih i laganih ekstenzija, čiji prečnik (debljina dlake) iznosi samo 0,07 mm. Savršeno uklapanje sa prirodnim trepavicama i konstitucijom kapka postiže se kroz odabir odgovrajuće zakrivljenosti i prave dužine dlake (9-15 mm). Stepen uvijenosti se određuje kroz B, C i D krivu.

Svilene trepavice - različite dimenzije
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Za pravilnu aplikaciju, pored svilenih trepavica potreban je i odgovarajući pribor za rad. Prvenstveno lepak, zaštitna traka i pinceta sa špicastim vrhom koja olakšava postupak, preciznim razdvajanjem prirodnih trepavica.

 

Kako da znate da li su svilene trepavice pravi izbor za vas

Naglašavanje trepavica je neizostavan deo svakog profesionalnog šminkanja. Trepavice različitih vrsta: od onih na traci, preko individualnih, pa do svilenih, koriste se u različitim prilikama, od svakodnevnih do svečanih događaja. Uz svilene trepavice i ruski volumen postiže se trajniji efekat.

Važno je znati da, jednom postavljene svilene trepavice ovom metodom, mogu trajati nekoliko nedelja, ali i duže ukoliko se na svake 3-4 nedelje uradi blaga korekcija. To znači da ćete uvek imati naglašene trepavice, bez potrebe za šminkanjem ili postavljanjem trepavica na traci pred važan događaj. Tako ćete vreme koje provedete u doterivanju za izlazak moći da iskoristite za druge aktivnosti. Sličan efekat se postiže i trajnom šminkom koja krije tajnu uvek lepo našminkanog lica.

3D trepavice - ruski volumen
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Osnovna prednost Russian Volume trepavica u odnosu na druge je njihova lakoća, jer ne stvaraju osećaj težine na kapcima. Ako imate retke ili proređene prirodne trepavice, ili želite da postignete dramatičan i vamp izgled bez nanošenja maskare u više slojeva, one mogu biti baš ono što vam je potrebno. Nude neograničen broj stilskih mogućnosti: od prirodnog do glamuroznog izgleda. Upravo iz tih razloga ove trepavice su postale favorit mnogih svetskih makeup artista i poznatih ličnosti.

Reći da tehnika ruski volumen poboljšava samo gustinu prirodnih trepavica, bilo bi potcenjivanje njenog efekta. Zahvaljujući ovoj tehnici oko dobija atraktivan izgled. Njihova aplikacija zahteva mnogo vežbe i mirnu ruku, a pravilan odabir dužine i gustine trepavica je ključan element u postizanju željenog efekta.

Redovno organizujemo obuke za nadogradnju trepavica. Ukoliko ste zainteresovani da savladate neku od tehnika nadogradnje svilenih trepavica, kontaktirajte nas za više informacija i unapredite svoje veštine i znanja iz ove oblasti.

Nadogradnja trepavica - ruski volumen
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Da li biste probale ruski volumen tehniku nadogradnje svilenih trepavica? Ili više volite dobre, stare trepavice na traci? Na koji način vi naglašavate oči? Podelite sa nama svoja iskustva.

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)