Organizer za šminku za uredan i lep ženski kutak

Prepune fioke i neseseri koji ne mogu da se zatvore… Zvuči poznato?! Koliko puta vam se desilo da ne znate gde ste ostavili olovku za obrve, a baš vam je potrebna u tom trenutku? Da biste izbegli ovakve i slične situacije važno je da vašu kozmetiku, šminku i pribor stalno držite na istom mestu. Uz dobar organizer za šminku i korigovanje loših navika, omiljeni proizvodi će vam uvek biti lako dostupni.

Organizujte sami svoju šminku
Foto: Rawpixel

 

Dobra organizacija štedi vreme

Poznata vam je rečenica „nemam šta da obučem”? Sa šminkom je kao i sa garderobom. Svi je imamo, ali nikad dovoljno. Većina nas kupuje šminku bez razmišljanja o tome kako ćemo kasnije da složimo sve proizvode na policama, stolovima i u fiokama. Zbog toga, kada se sređujemo za izlazak iz kuće, obično brzo nastane pravi haos oko ogledala.

Statistički podaci pokazuju da prosečan čovek, u toku života, potroši oko pet meseci u traganju za izgubljenim stvarima. Da ne biste trošili dragoceno vreme u potrazi za šminkom i aksesoarima, napravite red u vašem kutku za ulepšavanje. Jednostavno rešenje je organizer za šminku.

Bez obzira na to da li makeup proizvode držite u kupatilu, hodniku ili spavaćoj sobi, organizer za šminku će se lepo uklopiti u svaku prostoriju i uz svaki nameštaj.

 

Kako brzo i jednostavno da organizujete šminku

Ukoliko je kod vas šminka uglavnom razbacana na sve strane, ovaj posao može da potraje malo duže. Zato vam predstavljamo nekoliko osnovnih koraka da lakše i brže organizujete svoj makeup.

 

1. Olakšajte sebi posao

Prvi korak podrazumeva prikupljanje kompletne šminke, kozmetike i probora na jedno mesto. Sigurni smo da ćete pronaći i neke zaboravljene (a voljene) beauty proizvode. Postavite sve na sto, kako biste jasno sagledali šta sve imate i koju kolekciju je potrebno da obnovite.

Organizer za šminku je neophodan
Foto: Rawpixel

 

2. Odbacite neupotrebljive proizvode

Zatim se oprostite od proizvoda kojima je istekao rok trajanja. Šminku i kozmetiku bi trebalo redovno da proveravate i kontrolišite datume ispisane na deklaraciji. Bez obzira na to koliko lepo izgledaju, proizvodima kojima je istekao rok trajanje nije mesto na polici, već u kanti. Nemojte zaboraviti da se kreme i puderi nanose direktno na kožu. Zbog toga je važno da redovno vodite računa o tome kada je vreme da ih zamenite novim. Takođe, oštećene i polomljene proizvode (npr. ruževe), iskorišćene (polu)prazne bočice i neupotrebljiv pribor za šminkanje odložite za bacanje. Zatim napravite spisak proizvoda koje ste izdvojili, kako biste znali šta je potrebno da nabavite prilikom sledeće kupovine.

 

 

3. Razvrstajte šminku po kategorijama

Nakon toga sortirajte šminku prema vrsti i nameni, odnosno po kategorijama. Naš savet je da razdvojite i grupišete sledeće proizvode:

  • Preparati za negu kože (kreme, serumi…);
  • Šminka za lice (prajmeri, puderi, korektori, rumenila, …);
  • Šminka za usne (ruževi, sjajevi za usne…);
  • Makeup za oči (maskare, trepavice, olovke i senke za oči…);
  • Pribor za rad (četkice za šminkanje, sinđeri, zarezači za olovke…);
  • Preparati za uklanjanje šminke.

 

 

4. Izdvojite omiljene proizvode

Nakon razvrstavanja prema opisanom kriterijumu, posebno izdvojite šminku koju koristite svakodnevno ili veoma često i proizvode koje upotrebljavate s vremena na vreme ili ih uopšte ne koristite. Prvu grupu proizvoda bi trebalo da izložite na vidnom i lako dostupnom mestu, dok ćete ostale proizvode moći da odložite u neseser ili fioke.

Makeup organizer
Foto: Freepik

 

5. Izaberite organizer za šminku

Za odlaganje makeup proizvoda izbegavajte upotrebu kutija od iskorišćene ambalaže, jer su nestabilne. Postoji mnogo praktičniji način da odložite svoje omiljene proizvode za ulepšavanje. Plastični organajzeri za šminku su lagani, praktični, ne zauzimaju mnogo prostora i neće dodatno otežati police, a transparentne boje omogućavaju bolju preglednost.

U zavisnosti od količine šminke koju imate, pripremite odgovarajući organizer, stalak za četkice, neseser i druge dodatke za pravilno odlaganje makeup proizvoda. Ovi aksesoari će oplemeniti vaš kutak i uneti dozu elegancije u prostor.

 

Sve na svom mestu

Kreme za lice i druge krupnije kozmetičke proizvode koje koristite svakodnevno možete samostalno izložiti na stolu ili policama. Preparate koje ređe koristite odložite u neseser i fioke, kako biste rasteretili otvorene površine nameštaja.

Veliki organizer za šminku ima dvostruku namenu: drži sve makeup proizvode na okupu, a ujedno je pogodan za upotrebu prilikom šminkanja, jer sadrži ogledalo. Otvori različitih dimenzija su veoma pogodni za skladištenje najrazličitijih proizvoda i većih ambalaža. Moći ćete uredno da složite sve tečne pudere i korektore, pudere za setovanje, omiljena rumenila i bronzere u kamenu, kao i hajlajtere u staklenim bočicama. Nakon toga vaš sto će izgledati uredno i lepo, a vi ćete uvek znati gde da pronađete šminku za lice.

 

Organizujete kolekciju ruževa kao za izlog

Ruževi su jedan od omiljenih proizvoda mnogih žena. Ako ste i vi jedna od onih koja ima bogatu kolekciju karmina, obavezno nabavite organizer za ruževe i sjajeve za usne. Proizvode složite po bojama i završnom efektu ili prema kriterijumu „omiljeni”. Organizer za ruževe sa ogledalom je veoma praktičan i efektno će izgledati u svakom kutku vašeg životnog prostora.

Organizer za šminku - za uredno složene ruževe
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Olovke za usne na dohvat ruke

Olovke za usne su danas neizostavan makeup proizvod i upotrebljava ih skoro svaka žena. Da ne biste stalno gubili vreme na preturanje po neseseru i potragu za određenom nijansom olovke, koristite organizer.

Elegantni stalak za četkice u obliku srca može poslužiti i za odlaganje drugih proizvoda, npr. olovaka. Provucite ih kroz gornje otvore na stalku i ubacite u za to predviđen prostor na postolju. Ovo veoma lako i praktično rešenje omogućava brz pristup svim olovkama u bilo kom trenutku. Stalak će izgledati veoma interesantno ako ga ispunite olovkama za usne u svim bojama.

Organizer za šminku u obliku srce
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Organizer za šminku za oči

Grupa proizvoda za šminkanje očiju je najzahtevnija za slaganje, jer se pakuje u različitim veličinama i oblicima ambalaže. Zato bi za sortiranje ovih proizvoda trebalo da koristite veliki stalak, ili da kombinujete više manjih i neseser. Organizer za šminku sa više pregrada različitih veličina najbolje će poslužiti za ove proizvode. U manje otvore složite maskare i ajlajnere, a u veće odložite mono sene i manje palete senki za oči.

 

Rasporedite četkice za šminkanje

Četkice za šminkanje bi trebalo da su uvek uredno složene i lako dostupne, a poželjno je i da budu zaštićene od prašine. Takođe, veoma je važno i da ih redovno čistite.

Postoji više načina na koje možete da napravite red među četkicama za šminkanje, da izgledaju lepo, a da ne zauzimaju previše prostora.

  • Crna futrola za četkice koja podseća na mini kofer je veoma elegantan i dekorativan dodatak za čuvanje omiljenog pribora za šminkanje. Zahvaljujući čvrstoj kutiji sa sistemom zatvaranja, pogodna je za putovanja.
Organizer za šminku - futrola za kozmetički pribor
Foto: Alexandar Cosmetics

 

  • Stalak za precizno razdvajanje četkica sa tankom drškom može biti veoma efektan dodatak na vašem šminkerskom stolu. Naša preporuka je da izaberete okrugli stalak, u kojem možete precizno organizovati do 12 četkica.
  • Plastična kutija za odlaganje pribora namenjena je za skladištenje četkica manjih dimenzija. Veoma je praktična, štedi prostor za odlaganje i štiti pribor od prašine. Transparentna boja omogućava lakšu preglednost.
  • Elegantna crna futrola za četkice u obliku valjka je veoma praktična i može se koristiti i za bezbedan transport makeup pribora. Futrolu možete da zatvorite i na taj način zaštitite vaše četkice, ili da je razdvojite na dva dela i oba ispunite proizvodima.
Futrola za četkice za šminku
Foto: Alexandar Cosmetics

 

  • Sklopiva futrola-torbica sadrži 21 pregradu za četkice. Može lako da se nosi na putovanja, lepo izgleda kao detalj na polici, a možete i da je odložite u fioku.

 

Ne zaboravite na uklanjanje šminke

Plastični organizer za kozmetiku sa dve pregrade i poklopcima ima višestruku namenu. U njemu možete držati manji pribor i dodatke za šminkanje, kao što su pincete.

Naš predlog je da veliku posudu napunite tuferima za uklanjanje šminke, jer oni moraju da budu zaštićeni od prašine. U malu posudu možete da odložite makeup sunđere, ili zarezače za olovke.

Organizer za šminku
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Ukoliko koristite više različitih kozmetičkih preparata za uklanjanje šminke uredno ih složite u neseser odgovarajuće veličine. Ako imate samo jednu micelarnu vodu za skidanje šminke možete je držati i na stolu pored posude za tufere. Na taj način će vam uvek biti na vidnom mestu i nećete zaboraviti da skinete šminku pre spavanja.

 

6. Pronađite dobru poziciju za stalak

Za šminku i kozmetiku je najvažnije da bude na suvom mestu koje nije izloženo direktnoj sunčevoj svetlosti. Dakle, organizer, stalak i neseser nemojte držati na radijatoru, prozoru ili u u previše hladnoj ili toploj i vlažnoj prostoriji. Na taj način ćete očuvati kvalitet i trajnost šminke. Zapamtite, neadekvatno skladištenje makeup proizvoda skraćuje njihov rok trajanja.

Organizer za palete senki za oči
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Jednom kada napravite dobar raspored među proizvodima za šminkanje, važno je samo da ga redovno održavate i da ne narušavate red u vašem kutku za ulepšavanje.

Osnovno pravilo za uvođenje reda u makeup kutku glasi: ne gomilajte šminku i ne kupujte proizvode koje nećete koristiti. Bez obzira na količinu kozmetičkih proizvoda koju imate, vodite računa da oni uvek bude dobro organizovani i čisti. Uredno složena šminka ulepšaće svaki prostor.

 

Kako izgleda vaš kutak za ulepšavanje? Imate li hrabrosti da podelite fotografije sa nama?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 2 komentar(a)

Komentari

  • Marija
    06.04.2020. 19:58

    Pozdrav! Da li u Pančevu može da se kupi futrola za četkice?

  • Alexandar Cosmetics
    06.04.2020. 20:21

    Poštovana Marija,
    Hvala na interesovanju za naše proizvode.
    Distributeri u Pančevu su odvojene poslovne jedinice. Molimo Vas da kontaktirate Vama najbližeg distributera i proverite radno vreme i dostupnost proizvoda za koje ste zainteresovani. Ukoliko ih trenutno nemaju na stanju, možete tražiti da željene artikle poruče za Vas.
    Takođe, sve proizvode iz naše ponude možete direktno poručiti i preko našeg online shop-a.

    Za više informacija slobodno nas kontaktirajte.
    Srdačan pozdrav,
    ———————
    ALEXANDAR d.o.o. | Cara Dušana 69 | 21000 Novi Sad, SRBIJA | +381 21 455 558
    [email protected] | https://www.alexandar-cosmetics.com