Beauty trendovi za 2020. godinu

Prošli su novogodišnji i božićni praznici i vreme je da se posvetimo svakodnevnim obavezama. S obzirom da su nega i ulepšavanje deo naše svakodnevice, početak godine je najbolji period da najavimo koji beauty trendovi za 2020. će obeležiti narednih 366 dana.

Pogledajte šta kozmetički i makeup stručnjaci prognoziraju, kada su u pitanju trendovi za 2020. u oblasti nege i ulepšavanja.

Beauty trendovi za 2020.
Foto: Freepik

 

1. Veganska i organska kozmetika je novi trend

Bez obzira na to da li je u pitanju samo (prolazni) trend, ili promena svesti kod ljudi širom sveta, veganska kozmetika će biti hit u 2020. godini. Veći stepen informisanosti i edukacije stanovništva dovodi do porasta prodaje proizvoda organskog porekla, što se odražava i na kozmetičku industriju.

Vegan&Organic kolekcija brenda Revuele proizvoda za negu kože lica sadrži aktivne sastojke žitarica i drugih biljaka iz organskog uzgoja, poput pirinča, ovsa, kinoe i čia semena. Proizvodi sa oznakom organskog porekla ne sadrže pesticide i potpuno su bezbedni za upotrebu, čak i na osetljivoj koži. Neguju i hrane kožu, čineći je zdravom i blistavom.

Trendovi za 2020 - veganska i organska kozmetika
Foto: Alexandar Cosmetics

 

Nova linija Macadamia proizvoda za negu kose je bazirana na sto odsto veganskoj formuli, što znači da u procesu proizvodnje nisu korišćeni sastojci životinjskog porekla. Kvalitetni i posebno odabrani aktivni sastojci biljnog porekla, kojima je bogata cela kolekcija ovih proizvoda, pomažu i ubrzavaju proces oporavka i jačanja kose.

 

2. Uticaj azijske (korejske) kozmetike

Korejska kozmetika je poslednjih godina napravila beauty bum u svetu. Njihovi proizvodi za negu lica su osvojili i preplavili Instagram, ali i magazine o lepoti i modi. Sasvim očekivano, stručnjaci za 2020. godinu najavljuju potpunu dominaciju kozmetike iz Azije.

Tajna blistave i glatke kože žena sa tog podneblja, jeste u redovnoj upotrebi čuvenih papirnih (engl. sheet) maski za lice. Upravo to je jedan od razloga zbog kojih je korejska kozmetika postala hit i u Srbiji.

Korejske maske za lice - trend za 2020
Foto: Freepik

 

3. Trendovi za 2020. diktiraju prirodan izgled

Prirodan izgled ne znači da je potrebno da imate suvu i ispucalu kožu, zapuštene nokte, neurednu i čupavu kosu. Naprotiv, moderni trendovi u beauty industriji se sve više okreću ka intenzivnoj i dubinskoj nezi, kao i isticanju prirodne lepote svakog lica. Iako su negovani lice, koža, nokti i kosa uvek u modi, u ovoj godini će biti posebno cenjeni.

Prirodan izgled - must have 2020
Foto: Freepik

 

Natural look je preporuka za svakodnevnu kombinaciju. Naravno, ne zaboravite na pravilnu negu i hidrataciju celog organizma, jer je to jedini put do zdravog i prirodno lepog izgleda.

 

4. Makeup trendovi za 2020. godinu

Ukoliko želite da budete u trendu ove godine, izbegavajte nanošenje prevelike količine makeup proizvoda na lice, pažljivo birajte i kombinujte boje i budite umereni. Efektnu i jaku šminku koristite samo u posebnim, večernjim i svečanim prilikama. Puder lagane teksture, istaknute oči i blago naglašene jagodice i usne su najpoželjniji makeup look za 2020.

Makeup trend za 2020
Foto: Freepik

 

Bez obzira na sve veću popularnost prirodnog stila šminkanja, stručnjaci podsećaju da ne postoji univerzalan trend kad je makeup u pitanju. U ovoj oblasti se stalno pojavljuju novi proizvodi, kao i drugačiji načini primene već postojećih, a samim tim i trendovi se smenjuju mnogo češće. Zato i ne bi trebalo da nas iznenadi, ukoliko u drugoj polovini godine efektna šminka postane dominantna.

 

5. Uticaj svemirskih istraživanja na boje

Kosmos je večita enigma i inspiracija mnogim naučnicima, umetnicima, ali i makeup artistima. Kada je u pitanju šminka za oči, ove godine će se nositi duohromatske i holografske boje. Paleta senki za oči Revolution Pro Colour Focus Rock & Royal sadrži holografske, duohromatske, metalik i šimer senke za oči koje omogućavaju prelivanje boja i visok završni sjaj. Upravo taj efekat i luksuzno pakovanje čine ovu paletu atraktivnom.

Ove godine posebno će biti popularne senke za oči u svim bojama galaksije. Paleta senki i pigmenata Revolution Makeup Forever Flawless Constellation sadrži 18 nijansi mat i šimer finiša, za kreiranje unikatnog i trendi makeup-a. Osim visokopigmentovanih boja koje se lako blenduju, ono što je takođe primamljivo kod ove palete jeste dizajn pakovanja sa motivima galaksije. Za ljubitelje zvezda i planeta ovo je dovoljan razlog da je zavole.

Trendi boje za 2020.
Foto: Alexandar Cosmetics

 

6. Ajlajneri u boji 

Osim promene u boji ajlajnera, za ovu godinu najavljene su i promene u načinu njegovog nanošenja. Trendovi za 2020. diktiraju nošenje ajlajnera u jarkim i svetlucavim bojama i to u liniji pregiba kapka. Naš predlog i preporuka za ovu godinu je novi tečni ajlajner sa gliterom Precious Stone, britanskog brenda Revolution Makeup. Tanka četkica omogućava precizno i brzo nanošenje, kao i iscrtavanje linija različitih debljina. Boja se brzo suši, što ovaj ajlajner čini idealnim za nanošenje na liniju pregiba kapka, jer se ne razmazuje.

Trendovi u šminkanju
Foto: Instagram @shaymitchell

 

7. Uredne i prirodne obrve

Kada je reč o obrvama i njihovom obliku, moda se menja iz godine u godinu. Svedoci smo različitih trendova i promena, poput one od ekstremno tankih do izuzetno gustih i debelih obrva. Ove godine imamo dobre vesti za ljubitelje preciznih linija: trend čupavih i razbarušenih obrva više nije u modi. Raščupane dlačice na sve strane, u 2020. godini će potisnuti uredno sređene obrve pravilnog oblika, koji prati prirodnu liniju njihovog rasta.

Trendovi za 2020: prirodni oblik obrva
Foto: Freepik

 

Da biste imali uredne i lepe obrve, svakodnevno koristite gel maskaru za njihovo oblikovanje. Makazicama skratite višak dlačica, koje štrče nakon oblikovanja. Ukoliko imate isuviše retke obrve izaberite Revolution Pro Precision Microblade Effect olovku odgovarajuće nijanse, sa češljićem za blendovanje boje. Olovkom iscrtajte linije i popunite praznine do postizanja željenog oblika i gustine obrva.

 

8. Usne koje šapuću o nežnosti

Suptilan i diskretan ruž je favorit mnogih  svetskih šminkera, kada su u pitanju trendovi za 2020. godinu. Prethodnu sezonu su obeležili karmini mat finiša, a ove godine se svetlucave boje polako vraćaju na vodeće mesto.

Ukoliko volite da pratite trendove, sigurno u svom neseseru imate mat ruž omiljene boje. Mi vam predlažemo da ga prilagodite novim trendovima i ove godine usnama date dodatnu punoću. Najbolji način za postizanje nežnog sjaja na usnama je nanošenje topera preko mat ruža. Naš predlog: Makeup Obsession Feels Lip Topper, sa holografskim finišom.

Trendovi za 2020: roze ruž za usne
Foto: Freepik

 

Kada govorimo o ruževima za usne, važno je napomenuti da će, mnogima omiljene, nude boje na listi popularnosti zameniti svetloroze nijanse.

 

9. Moderne frizure: stari trendovi u novom ruhu

Frizure koje će obeležiti 2020. godinu ne razlikuju se mnogo od trenutno aktuelnih. Bujna kosa, koja ležerno pada preko ramena, otkriva lice i ističe svu njegovu lepotu, već duže vreme dominira modnim pistama i crvenim tepisima širom sveta. Ono što će, takođe, biti popularno u ovoj godini su punđe u svim oblicima i talasi u kosi. Naša preporuka je da se ove godine „prepustite talasima”.

Trend 2020: talasi u kosi
Foto: Alexandar Cosmetics

 

10. Manikir trendovi za 2020.

Klasične manikir tehnike, u modernijem izdanju,  poput obrnutog frenča, biće izuzetno tražene ove godine. Francuski manikir kao da nikada nije ni izlazio iz mode. Od kada se pojavio, ovakav način ulepšavanja noktiju svake godine postaje sve privlačniji. Iznova se otkrivaju različite varijante i unapređuju postojeće, a jedna od najpopularnijih je tzv. frenč u boji.

Srednja dužina, jednostavan, definisan oblik, postojana boja i uredni nokti su favorit za predstojeću sezonu. Životinjski printovi i motivi na noktima će biti u fokusu mnogih fotografija na društvenim mrežama ove godine. Tačkice, prugice, šare nepravilnog oblika u stilu krzna leoparda… Svi ovi motivi na noktima lepo se kombinuju uz svaku garderobu i odevne detalje sa animal printom poput tašni, kaiša, obuće…

Manikir trendovi za 2020.
Foto: Instagram @moyou_london

 

Biti in ne znači da je potrebno u potpunosti zaboraviti na crni ajlajner uz liniju trepavica, ili klasični crveni ruž. Oni će uvek biti moderni i možete ih izabrati za gotove sve prilike. Bez obzira na modu i šta je trenutno aktuelno, neke stvari su večite i neprolazne. Uredna i negovana kosa, zdrava koža i lepi nokti su vanvremenski, a ne samo trendovi za 2020. godinu.

Kako vi birate kozmetiku i makeup, da li pratite trendove ili ih sami diktirate svojim jedinstvenim stilom?

  • Ostavite komentar
  • |
  • 0 komentar(a)